Rektör ile Doktor Arasında 'Paralelci' Kavgası - Son Dakika
Güncel

Rektör ile Doktor Arasında 'Paralelci' Kavgası

Rektör ile Doktor Arasında \'Paralelci\' Kavgası

Adıyaman’da gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine, Rektör ile köşe yazarı olan doktor arasında ‘paralelci’ tartışması damga vurdu.

14.03.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine, Rektör ile köşe yazarı olan doktor arasında 'paralelci' tartışması damga vurdu.

Adıyaman Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, Adıyaman'da Bugün Gazetesinin ortaklarından ve köşe yazarı olan Dr. Abuzer Demir söz alarak konuşmaya başladı. Sağlık sistemini ve yöneticileri eleştiren Abuzer Demir konuşmasının son kısmında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü'yü eleştirdi.

Abuzer Demir, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimlerinin yöneticilerinin veteriner hekim olduğunu, tıp fakültesinin yerine veteriner hekim kurulması gerektiğini ifade etti.

Abuzer Demir kürsüde konuşurken, Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, konuşulanların çoğunun yalan olduğunu ve Abuzer Demir'in ön yargılı olduğunu vurgulayarak karşılıklı söz düellosuna girdiler. Rektör Talha Gönüllü'nün yanında oturan Vali Mahmut Demirtaş ve Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Rektör Gönüllü'yü sakinleştirmeye çalıştılar.

Konuşmasına devam eden Abuzer Demir son olarak, "Talha Gönüllü rektörlüğe 'paralelci' kontenjanından geldi. Hükümetle paralelcilerde çatışınca, şimdi onlardan olmadığını göstermek için çaba sarf ediyor. Bunu basın yoluşla yapabilir. Basını finanse etmeye başladı" dedi.

Kürsüye çıkan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, Dr. Abuzer Demir'i sert bir dille eleştirdi.

Rektör Talha Gönüllü, Dr. Abuzer Demir'in ön yargılı olduğunu ve bir şeyleri gizlemeye çalıştığını vurgulayarak, "Her insanın bulunduğu pozisyonda kendine göre bir düşüncesi var, niyeti var. Niyetlerine göre pozisyon aldılar ve icraatlarını yaptılar. İşimizi engellemeye çalıştılar. Bir şekilde ilerlememizi engellemeye gayret ettiler. Adıyaman'ı, halkı düşünen yoktu. Kimi düşünüyorlardı? Başarısızlık olsunda ne olursa olsun. Bunun için ellerinden geleni yaptılar. Başarılı olduğumuzda bizim yanımızda olmadılar.

Anatomiye, genetiğe veteriner esaslı almışız. Birçok veteriner esaslı var. Onların hepsi Temel Tıp'tır kardeşim. Klinisyen değil ki bunlar. İnsana bakmıyor. Niye abartıyorsunuz, niye kafaları karıştırmak istiyorsunuz? İnsanlarla münasebeti var mı bunların? Bilimsel araştırma yapıyor, talebe yetiştiriyorlar. Ayrıca Türkiye'de vardı da biz mi almadık? Diğer tıp fakültelerinde farklı bir şey mi var? Birileri başarısızlık istiyorlar. Allaha şükür en büyük başarı var.

URAP Performans değerlendirme Türkiye'de 28. sıradayız. Performansta 180 üniversite içerisinde 28. sıradayız. Üniversitede Türkiye'de yapılmamış kadar bilimsel araştırmalar projeleri veriliyor. Sadece birkaç ay içerisinde 60 adet proje desteklemişiz. Gecen sene 111 tane proje desteklemişiz. Gidip büyük üniversitelere sorun 111 adet bilimsel araştırma destekleyen üniversite varsa gelin bana ifade edin. Sayılarla konuşun, saçma sapan oturup kalkıp, safsatalarla milletin kafasını karıştırmayın.

Neyi kaçırmak istiyorsunuz. Neleri kaçırmak istiyorsunuz. Cambaza baktırarak neleri kaçırılmasını istiyorsunuz. Bunları söyleyin? İdareci olmak öyle kolay bir iş değil. Oturduğunuz yerden ahkam kesmekle olmuyor. Kendinize göre yontarak olmuyor" dedi.

"BEN PARALELCİ MARALELCİ DEĞİLİM"

Kendisini en çok sinirlendiren 'paralelci' kelimesine ise Rektör Gönüllü, şu cevabı verdi:

"Konuşuyoruz bir şey söylüyoruz, ertesi gün yalan ve yanlış şeyler kağıtlara dökülüyor. Benim paralelle maralelle alakam yok kardeşim. Hiçbir zaman içlerine de girmedim; onlardan da olmadım. Dindar bir insanım. Allaha şükür, elhamdülillah Müslüman'ım. İnsanlara saygım var. Ateist de olsa, dindar da olsa, dinsiz de olsa. Ben gün görmemiş, millet görmemiş, dünya görmemiş değilim. Siz gidin kendilerini geliştirin, biraz insan tanıyın, insanlara saygılı olmayı öğrenin. Sizin sırtınızı sıvazlıyorlar. Neyi gizliyorsunuz?."

Rektör Gönüllü'nün konuşmasının ardından, kürsüye gelen Vali Demirtaş da 14 Mart Tıp Bayramı'nın Adıyaman'da çetin geçtiğini dile getirdi.

Programda diğer konuşmacılarda sağlıktaki olumlu ve olumsuz koşulları dile getirdi. Program sonunda meslekte 25 yılını dolduran doktorlara plaket verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör ile Doktor Arasında 'Paralelci' Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement