Rus Askeri Uçakları İngiltere Hava Sahasına Yakın Uçtu - Son Dakika
Güncel

Rus Askeri Uçakları İngiltere Hava Sahasına Yakın Uçtu

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına başlandı.

19.02.2015 14:34

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Celal Eripek hava muhalefeti sebebiyle katılamazken, Eripek çiftinin çocukları Z.E ve O.E, Remziye Eripek'in kardeşleri müştekiler İdris Öztürk, İlyas Öztürk, Rıdvan Öztürk ve Ebru Öztürk ile annesi Maşallah Kılıçöz ve taraf avukatları hazır bulundu.

Z.E ve O.E, duruşmada pedagog eşliğinde ifade verdi.

Tanık O.E, "ütü yap" diyen babasına, annesinin "yorgunum yapamam" şeklinde cevap verdiğini ve daha sonra tartışmaya başladıklarını söyledi.

Annesinin babasına küfrettiğini kaydeden O.E, "Babam da anneme iki tokat attı, sırtına yumruk attı, bacağına da üç tekme vurdu. Annem babama, 'Seni hapse tıktıracağım' dedi ve kendi kafasını duvara vurdu. Sonra annem dişi ağrıdığı için beni eczaneye gönderdi. Geldiğimde annem hastaneye götürülmüştü. Babamdan şikayetçi değilim" dedi.

Z.E ise annesi ile babasının tartışma seslerini duyduğunu ifade ederek, "Neden tartıştıklarını sormaya gittim. Babam, 'Seni ilgilendirmez, sen karışma' dedi ve anneme iki tokat vurdu. Sırtına yumruk vurdu. Anneme, 'Benim evimden çık git' dedi. Annem de 'Ben gitmiyorum, sen git' dedi. Ardından babam anneme elbiselerini ütülemesini söyledi. Annem de 'Yoruldum, ütülemiyorum' dedi. Yine ağız kavgası ettiler. Evden dışarı çıktım. Ben çıkınca kardeşim eve girdi. Beni daha sonra arkadaşlarım aradı ve annemin öldüğünü, hastaneye gitmemi söylediler. Ölen annemdir, sanık da babamdır, şikayetçi değilim" diye konuştu.

Duruşmada söz alan pedagog Zülkif Polat, çocukların ifadeleri arasında çelişki bulunduğunu belirterek, "Yönlendirilmiş olduklarını düşünüyorum" dedi.

Remziye Eripek'in annesi Maşallah Kılıçöz ise "Olayda görgüye dayalı bilgim yoktur. Kızım şiddet görüyordu. Ben bu davada sadece kızım için değil, tüm öldürülen kadınlar için şikayetçiyim" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Eripek çiftinin ev sahibi Ayfer Tabak da Remziye Eripek ve kızının, sanık Celal Eripek tarafından defalarca şiddete maruz kaldığını gördüğünü söyledi.

Müştekilerin avukatı Raziye Öztürk, Adli Tıp Kurumu raporunda ölüm olayı ile sanığın eylemi arasında illiyet bağı kurulduğunu vurgulayarak, Remziye Eripek'in ölümüyle 17 yıllık bir eziyetin bittiğini, maktulün yıllarca eziyet çektiğinin tanık ifadelerinden de anlaşıldığını kaydetti. Öztürk, sanığın cinayet suçu dışında eziyet suçundan da cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Celal Eripek'in ifadesinin alınmadığını belirterek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014'te tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darbettiği, ardından balkondan aldığı sopayla dövdüğü, Remziye Eripek'in fenalaşarak kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğü anlatılıyor.

Remziye Eripek'in yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunda, maruz kalınan tartışma ve darbın kronik kalp ve damar rahatsızlığını tetiklemesi sonucu ani kardiyak ölümün meydana geldiği ve olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğunun yer aldığı kaydediliyor.

İddianamede, Celal Eripek'in "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus Askeri Uçakları İngiltere Hava Sahasına Yakın Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement