Rus Dışişleri: Silahlar Esad Rejimine Gönderilmeli - Son Dakika
Dünya

Rus Dışişleri: Silahlar Esad Rejimine Gönderilmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı basın toplantısında, Suriye'ye gönderilecek ağır silahların PYD'ye değil Esad rejimine verilmesi gerektiğini söyledi.

18.05.2017 17:54  Güncelleme: 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısını düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Esad resjimini savaş suçuyla itham ettiği yeni raporunu eleştiren Zaharova, bu hafta yayımlanan rapora ilişkin olarak, "Söz konusu belgede bilinen ve hiç orijinal olmayan damgalar yer alıyor. Maalesef, bunların hepsi ne kanıtı ne de aslı olan iddialar" dedi.

"BU DEĞİŞMEZ KURALDAN VAZGEÇMEMEK GEREK"

Zaharova, ABD'nin, Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan YPG'ye ağır silah gönderme planlarına ilişkin bir soruya da "Tüm silah gönderimleri meşru Suriye hükümetine yapılmalı. Rusya, Ortadoğu'ya da dahil olmak üzere kendi silahlarını bu biçimde ihraç ediyor. Bu değişmez kuraldan vazgeçmemek gerek" yanıtını verdi.

"SUSAN, BU BİR YALAN"

Bu arada Politico dergisinden Susan Glasser'in 'Rusların, 2013'te Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov için Beyaz Saray'da bir görüşme ayarlanması için neredeyse yalvardığını' iddia ettiği haberine de değinen Zaharova, "Susan, bu bir yalan" dedi.

Zaharova şöyle devam etti: "Lavrov'un 2013'te dönemin ABD dışişleri Bakanı John Kerry ile 64 görüşmesi ve 192 telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşmelerin yüzde 90'ı ABD'nin isteği üzerine gerçekleşti."

Rus Dışişleri: Silahlar Esad Rejimine Gönderilmeli

Son Dakika Dünya Rus Dışişleri: Silahlar Esad Rejimine Gönderilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement