Rusya, ABD'nin DEAŞ'ı Koruduğunun Bu Kez Gerçek Fotoğraflarını Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Rusya, ABD'nin DEAŞ'ı Koruduğunun Bu Kez Gerçek Fotoğraflarını Yayınladı

Rusya, ABD öncülüğündeki koalisyonun Ebu Kemal'den ayrılan DEAŞ militanlarına yardım ettiğinin kanıtı olarak sunduğu fotoğrafların yanlış olduğunu açıklayarak gerçek fotoğrafları kamuoyuyla paylaştı.

14.11.2017 22:56  Güncelleme: 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Ebu Kemal'den ayrılan DEAŞ militanlarına yardım ettiğinin kanıtı olarak sunduğu fotoğrafların yanlış olduğunu açıkladı. Bakanlık, 'gerçek' fotoğrafları da kamuoyuyla paylaştı.

YANLIŞ FOTOĞRAFLAR BİR SİVİL ÇALIŞAN TARAFINDAN EKLENDİ

Savunma Bakanlığı, uluslararası koalisyon ile DEAŞ arasındaki işbirliğine yönelik açıklamaya bir sivil çalışan tarafından yanlış fotoğraflar eklendiğini belirtti.

SİVİL ÇALIŞAN HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Sivil çalışan hakkında inceleme başlatıldığını kaydeden bakanlık, Rus insansız hava araçlarıyla elde edilen tartışmaya kapalı 'gerçek' kareleri de yayınladı.

RUSYA, PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLARI SAATLER İÇİNDE SİLMİŞTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Kasım'da Rus ordusunun bombardımanından kaçmayı başaran DEAŞ militanlarının kilometrelerce uzunluktaki konvoylarla Deyr ez Zor'a bağlı Ebu Kemal'den Suriye- Irak sınırındaki Sabha Vadisi'ne doğru ilerlediği sırada Rus insansız hava araçlarıyla kaydedilen fotoğrafları yayınlamış ancak birkaç saat sonra bu fotoğrafları silmişti.

"ABD, DEAŞ'I KORUYOR"

Bakanlık, DEAŞ'ın son kalesi olan Suriye'nin Ebu Kemal kasabasına düzenlenen operasyonun ABD öncülüğündeki uluslararası DEAŞ karşıtı koalisyonun DEAŞ'a verdiği desteği gözler önüne serdiğini vurgulamıştı.





Rusya, ABD\'nin DEAŞ\'ı Koruduğunun Bu Kez Gerçek Fotoğraflarını Yayınladı

Son Dakika Güncel Rusya, ABD'nin DEAŞ'ı Koruduğunun Bu Kez Gerçek Fotoğraflarını Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement