Sağlık Bakanlığı 'E-nabız' Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanlığı 'E-nabız' Uygulaması

Sağlık Bakanlığı \'E-nabız\' Uygulaması

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, kişilerin kendi dijital sağlık kayıtlarına ‘e-nabız’ adı verilen ‘Sağlık.Net’ online sisteminden ulaşabildiğini söyledi.

24.03.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, kişilerin kendi dijital sağlık kayıtlarına 'e-nabız' adı verilen 'Sağlık.Net' online sisteminden ulaşabildiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Yusuf Köksal, fert ve toplum sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için kişisel sağlık kayıtlarının gizlilik, güvenlik, bütünlük ve mahremiyeti korunarak kişilerin kendileri tarafından kendi dijital sağlık kayıtlarına erişebilmesini sağlayacak olan ve 'e-nabız' adı verilen 'Sağlık.Net' online sisteminin kurulduğunu ifade etti. Köksal, 'e-nabız' sistemi ile kişilerin kendi sağlık durumları ile ilgili bilgi sahibi olmaları, teşhis ve tedavi sürelerini kısaltarak gereksiz tetkik tekrarlarının önlenmesi ve bu suretle ülke ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Dr. Köksal, "Projenin detayları ile ilgili esasları içeren genelgede, 'https://enabiz.gov.tr/eNabizGenelge.pdf' sağlık hizmetleriyle ilgili temel esasları düzenleyen 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun 3. maddesinin (f) bendinde 'Herkesin sağlık durumunu takip edebilmek için gerekli kayıt ve bildirim sistemi kurulur' hükmüyle Sağlık Bakanlığı'na ülke çapında bir kayıt ve bildirim sistemi kurma görev ve yetkisi tanınmıştır. Genelgeye göre, kişiler kendi kayıtlarına erişimleri 'www.turkiye.gov.tr' adresindeki e-devlet kapısından kişisel e-devlet şifreleri, elektronik imza veya mobil imza kullanılmak suretiyle sağlayacaklar. Ayrıca, kişilerin e-devlet kapısından bizzat kendileri tarafından sisteme kaydedilebilecek GSM numarasına gönderilmekte olan 'tek kullanımlık erişim kodu' ile de kendi sağlık kayıtlarına erişim izni vermesi mümkün olabilecektir. Bu hususla ilgili ayrıntılı bilgi http://enabiz.gov.tr adresinde bulunmaktadır" dedi.

"ŞİFA VEREN ELE VEFA"

Öte yandan, "Şifa Veren Ele Vefa" Projesi kapsamında, Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavi olan bir hasta şifa bulduğu elleri evinde ziyaret etti. Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Kazak, tedavisini yaptığı hastası Nebile Tekneci ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal tarafından evinde ziyaret edildi. Dr. Levent Kazak hastasını, hastalık için değil ziyaret için karşısında gördüğünde çok memnun ve mutlu olduğunu ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "İlimizde ahde vefanın çok güzel bir örneği olarak, doktorları sayesinde sağlıklarına kavuşmuş olan duyarlı hastalarımız kendilerine şifa veren ellere saygı ve sevgilerini bir kez daha göstermek için hekimimizi evinde ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Şifa Veren Ele Vefa" diyen Tekneci ailesine teşekkür ederek, bu tür örnek hareketlerin tüm Türkiye'de sağlıkta şiddetin önüne geçmek için önemli rol oynayabileceğini söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanlığı 'E-nabız' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement