Şair Karakoç Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şair Karakoç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şair Karakoç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk şair ve yazar Abdürrahim Karakoç, Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

08.06.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk şair ve yazar Abdürrahim Karakoç, Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden şair Abdürrahim Karakoç için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı siyasi parti liderleri ile pek çok AKP'li milletvekili ile Karakoç ailesi ve sevenleri katıldı. Bahçeli ile Kılıçdaroğlu'nun tören boyunca bir araya gelmemesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, yerini almadan önce Karakoç'un ağabeyi Bahattin Karakoç, erkek kardeşi Ertuğrul Karakoç ve kızı Mihriban Karasioğlu'na tek tek başsağlığı verdi. Karakoç'un tabutunun üzerine Şair Cemal Safi tarafından yazılmış, "Nasıl ağıt yakalım dinlerken Mihriban'ı, derdimizi dökecek kafiye mi bıraktın? Hece veznine aşık ettiğin gariban, teselli etsin diye Safi'ye mi bıraktın" şeklindeki dörtlük de dikkat çekti.

Kocatepe Camii'nde Cuma namazının ardından, Karakoç için cenaze namazı kılındı. Karakoç'un cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, "Bugün kültür dünyamızın, edebiyat dünyamızın çok güzel bir şairini çok güzel bir insanını ebediyete uğurlamak üzere toplandık. Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş, o hepimizin yüreklerinde hoş sedalar bıraktı. Milletimizin söz dağarcına çok güzel, hikmetli sözler kazandırdı. O sözleri hayatında da yaşayarak Rabbine yürüdü" diyerek Karakoç için helallik istedi. Daha sonra Karakoç'un naaşı omuzlara alınarak, cenaze arabasına kondu. Karakoç, tekbirler eşliğinde Bağlum mezarlığına defedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şair Karakoç Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement