Sakarya: Bakan Yıldırım, Adapazarı'nda...(1) - Son Dakika
Güncel

Sakarya: Bakan Yıldırım, Adapazarı'nda...(1)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havaalanı'ndaki yangınla ilgili kesin sonuçların, üniversiteler tarafından yapılacak incelemeler sonrasında ortaya çıkacağını söyledi.

28.05.2006 16:45

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havaalanı'ndaki yangınla ilgili kesin sonuçların, üniversiteler tarafından yapılacak incelemeler sonrasında ortaya çıkacağını söyledi.

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş'de düzenlenecek törene katılmadan önce ilk olarak Sakarya Valiliği'ni ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk Havaalanı'ndaki son durum hakkında bilgi verdi. Yangınla ilgili adli soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, bilirkişi heyetinin çalıştığını ve yangınının nedeninin, üniversiteler tarafından yapılacak tespitler sonrasında ortaya çıkacağını ifade etti. Yangına müdahalede başarılı olunduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, sivil havacılık, devlet hava meydanları personeline desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bakan Yıldırım, " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin havadan söndürme uçakları ve itfaiye imkanlarıyla güzel bir işbirliği çerçevesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı" dedi.

İstanbul-Ankara arasındaki hızlı trenle ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirten Yıldırım, "Hızlı tren çalışmaları 2 aşamada düşünülmeli. Ankara-İstanbul parkurunda, Ankara- Eskişehir etabı çalışmaları devam ediyor. 259 kilometre gidiş geliş çift hat, sinyalli ve 250 kilometre hızda bir hat olacak. Böylelikle Türkiye hızlı trenle tanışacak. 2. etap bu sene başlıyor. 2. etap Eskişehir- Köseköy olan kısmı. Bu kısım, arazisi bakımından daha zor olan bir bölge. Hızlı trenin özelliği nedeniyle, virajları 3 bin metrenin altında olmadığı için düz hat olması gerekiyor. Bu da maliyeti artırıyor. Daha sonra Köseköy'den Eskişehir'e kadar olan mevcut hattı iyileştireceğiz ve bunları hızlı tren standartlarına getireceğiz. Böylece o da eşzamanlı yapılacak. Ankara-İstanbul arası 3 saatlik bir yolculukla hızlı trenle gidilip gelinecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya: Bakan Yıldırım, Adapazarı'nda...(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement