Salahaddin Hünü Güven Tazeledi - Son Dakika
Güncel

Salahaddin Hünü Güven Tazeledi

Salahaddin Hünü Güven Tazeledi

Geniş bir katılımla yapılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 66. seçimli olağan genel kurulunda Başkan Salahaddin Hünü, oy birliği ile yeniden seçilerek güven tazeledi.

15.01.2018 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geniş bir katılımla yapılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 66. seçimli olağan genel kurulunda Başkan Salahaddin Hünü, oy birliği ile yeniden seçilerek güven tazeledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 66. Seçimli Olağan Genel Kurulu İzmir'de bir otelde yapıldı. Genel kurula ortaklar yoğun ilgi gösterirken, Divan Başkanlığına Vahdettin Akdeniz, katipliklere ise Rüştü Çelikgil ile Salih Zeki Koç'un seçildiği genel kurula AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İl Disiplin Kurulu üyesi Hasan Özcan, Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü ile oda ve kooperatiflerin başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, öncelikle kooperatifin 2017 yılındaki başarılı çalışmaları neticesinde kooperatif ortaklarının protesto ettirilmediği dile getirilirken, daha sonra gündem maddeleri gereği 2017 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile gelir-gider hesapları okunarak ayrı ayrı oy birliği ile ibra edilirken, 2018,2019 ve 2020 yılları tahmini bütçeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili Salahaddin Hünü, 2017 yılında kredilerin geri ödenmesinde zaman zaman problemler yaşandığını belirterek, "Bu durum kooperatifimizin mali yapısını da etkilemektedir" dedi. Hünü, "Ortaklarımızdan ricamız kredi taksitlerinizi temerrüde düşmeden zamanında ödemenizdir. Bu konuda kooperatifimizce her türlü kolaylık ve destek sağlanmaktadır. Kooperatifimizin amacı protesto ettirmek değil, gerçekten ihtiyacı olan ve ödemelerini zamanında yapan veya yapmak için gayret gösteren ve bizlere yardımcı olan ortaklarımızın kredi taleplerinin karşılanarak mağduriyetlerinin önlenmesidir" diye konuştu.

En uygun vadeli ve oranlı kredinin esnaf ve sanatkarlara verildiğinin altını çizen Salahaddin Hünü, "2017 yılında vadesi 1 yıl olan kredilerin yıllık faiz oranı yüzde 4,1; yılı aşan ve 5 yıla kadar olan kredilerde ise yıllık yüzde 5 faiz oranı uygulanacaktır. Ülkemizde ekonomik göstergelerde olumsuz gelişmeler yaşanmamasını ve faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemesini umuyor ve diliyoruz. 2017 yılı içerisinde ülkemizde ve bölgemizde başta terör olmak üzere yaşanan gelişmeler ekonomimizi olumsuz şekilde etkilemiştir. Buna rağmen kredi faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir" dedi.

"Kredi limitleri 200 bin TL'ye yükseldi"

Kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerin şahıs üst limitlerinin 200 bin TL olarak belirlendiğini ifade eden Hünü, "Kredi kullandırımlarında yapılan kesintiler asgari seviyeye indirilerek ortakların eline daha fazla para geçmesi sağlanmıştır. Hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman esnafımızın yanlarında oldular. Beklentilerimizden daha fazlasını verdiler. Huzurlarınızda hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 2018 yılının bölgemizde ve ülkemizde terör belası ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle ekonomik açıdan zor bir yıl olacağı ifade edilmektedir. 2018 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını, herhangi bir ekonomik kriz yaşanmamasını diliyoruz. Bu konuda başta hükümetimiz olmak üzere üst kuruluşlarımızın duyarlı olduklarına ve gerekli önlemleri alacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hünü güven tazeledi

Gündem gereği yapılan yönetim ve denetim kurulu ve üst birlik temsilci seçimlerine tek liste ile gidildi. Yapılan açık oylama sonucunda, oy birliği ile yönetim kuruluna Salahaddin Hünü, Sebahattin İspir, Halit Özgörenler, denetim kurulu üyeliklerine ise A. Necati Kadaifçioğlu ve Ahmet Dere seçildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Salahaddin Hünü Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement