Salda Gölü Kışın Başka Güzel - Son Dakika
Yerel

Salda Gölü Kışın Başka Güzel

Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göl olan Salda Gölü Kış aylarında önemli sayılarda barındırdığı pasbaş, patka ve dik kuyruk ördek ile uluslararası öneme sahip sulak alanlar...

15.01.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göl olan Salda Gölü Kış aylarında önemli sayılarda barındırdığı pasbaş, patka ve dik kuyruk ördek ile uluslararası öneme sahip sulak alanlar içerisinde yer alıyor.

Suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzaranın yanı sıra, turizme yeni kazandırılan Salda Kayak Merkezi ile göl cazibe merkezi haline geldi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Salda Kayak Merkezinin alt yapısı ve kayak donatıları ile kayaksevenlerin beklentilerine cevap verecek şekilde tamamlandığını söyledi.

Kayaksevenlerin Salda Gölüm manzarası eşliğinde bölgede kayak yapabileceklerini belirten Tapsız,"Salda Gölü dünyanın en derin ve en temiz göllerinden biri. Buranın manzarası doğa severler için de bir doğa harikası niteliğindedir" dedi.

Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınan Salda Gölü kışın da yüksek kesimlerden çam ağaçları ve kar manzaraları ile fotoğrafçılara kartpostalları aratmayacak görüntüler sunuyor.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salda Gölü Kışın Başka Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement