"Şam'la Yakın Temas Kuracak Mısınız?" Sorusuna Erdoğan'dan Flaş Cevap: Siyaset Kapıları Hep Açıktır - Son Dakika
Güncel

"Şam'la Yakın Temas Kuracak Mısınız?" Sorusuna Erdoğan'dan Flaş Cevap: Siyaset Kapıları Hep Açıktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin "İlerleyen süreçte Suriye ile daha yakın temas kurulur mu?" sorusunu "Kestirip atmak doğru olmaz. Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır." diyerek cevapladı.

24.11.2017 07:53  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi Zirvesi sorası Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "İleriki süreçte Ankara- Şam arasında daha yakın bir temas kurulur mu?" sorusuna "Bu konuda "Bir şey olmaz" türünden peşinen kestirip atma türünden bir anlayışın, bir yaklaşımın içinde olmamız çok da doğru olmaz. Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır." dedi.

"SİYASETİN KAPILARI SON ANA KADAR AÇIK"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili görüşleri:

- Suriye de Türkiye gibi PYD- YPG'ye karşı olduğuna göre, bu konuda Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?

"Dediğim gibi tam aynı şey değil; Türkiye olarak bizim meselemiz Kürtlerle değil, terör örgütleriyledir. Yarın neler olabileceği, o anki şartlarla alakalıdır. Bu konuda "Bir şey olmaz" türünden peşinen kestirip atma türünden bir anlayışın, bir yaklaşımın içinde olmamız çok da doğru olmaz. Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır."

"ÇİN KEŞKE ÖYLE BİR YATIRIM YAPSA"

- Suriye'de bundan sonra bir de yeniden inşa süreci olacak, yeniden şehirlerin inşası.. O süreçte de bu 3 ülke birlikte hareket edebilirler mi? Bir de tabii kafasını uzatan Çin var. Çin oraya ciddi biçimde bir yatırım yapmaya hazır mı?

"Çin keşke oraya öyle ciddi bir yatırım yapsa. (Suriye'nin yeniden inşası sürecinde Türk firmaları da yer alacak mı?) O, zamanı geldiğinde değerlendirilecek bir konu." (Kaynak: Habertürk)


"Şam\'la Yakın Temas Kuracak Mısınız?" Sorusuna Erdoğan\'dan Flaş Cevap: Siyaset Kapıları Hep Açıktır

Son Dakika Güncel 'Şam'la Yakın Temas Kuracak Mısınız?' Sorusuna Erdoğan'dan Flaş Cevap: Siyaset Kapıları Hep Açıktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement