Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Siverek'te kırsaldaki mahallelerin yolları yapılıyor.

13.11.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, ilçenin kırsal bölgelerinde yer alan mahallelerinin yolunun yapılacağını belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Siverek Belediyesi ekipleri, ilçenin kırsal alanında bulunan mahallelerde yol ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Altınahır, Baki, Tuverek, Sarıkaya ve Uzunpınar mahallelerinde stabilize yol, malzeme kaplama ve sıkıştırma çalışmaları yapılıyor.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, hizmetlerin sürdürüldüğü bölgelerdeki çalışmaları inceledi.

Ekiplerin çok sayıda iş makinesi ile yoğun bir mesai yaptığını ifade eden Karakaş, öncelikli olarak nüfus yoğunluğun olduğu bölgelere hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Karakaş, kırsal bölgedeki çoğu mahallenin yollarının yapıldığını belirterek, "Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından belediyemizin sorumluluk alanı arttı. Kırsal alanda köy statüsünde bulunan yerleşim yerleri mahalle statüsüne geçti ve bu alanlar artık belediyelerin sorumluluk alanına girdi. İnşallah kırsal bölgelerde yolu yapılmamış mahallemiz kalmayacak" dedi.

Siverek'te organik üzüm üretimi

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı ilçede her yıl ortalama 50 ton organik üzümün üretildiğini söyledi.

Sevdalı, yaptığı açıklamada, Siverek ilçesinde hiçbir katkı maddesi katılmayan üzüm pekmezinin iç pazarın yanı sıra ilçe dışında da ilgi gördüğünü belirtti.

İlçede bağcılık ve üzüm yetiştiriciliğinin gün geçtikçe azaldığını anlatan Sevdalı, sadece kırsal alanlarda yetiştiricilik faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.

Sevdalı, ilçe genelinde yılda ortalama 50 ton organik üzümün üretildiğini dile getirerek, mahsulün işlenmesiyle daha çok pekmez, pestil, kesme ve tatlı sucuk elde edildiğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement