Şehit Tank Teğmen Çubukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Şehit Tank Teğmen Çubukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tank Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da törenle toprağa verildi.

05.02.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tank Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da törenle toprağa verildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından merkez Eyyübiye ilçesindeki Ulu Cami'ye getirildi.

Burada şehidin fotoğrafını ve Türk bayrağını elinden düşürmeyen annesi Yasemin, babası Mehmet ve ağabeyinin askeri kamuflajını giyen kardeşi Ceren, gözyaşı döküp, şehidin tabutunu öptü.

Törene katılan ve zaman zaman duygulandığı görülen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da şehidin ailesini teskin etti.

Gözyaşı döken şehidin ailesine bir yakını "Bugün düğün günümüz, ağlamak yok" diye seslenince aile fertleri gözündeki yaşı sildi.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, binlerce kişinin katıldığı törende tekbirler eşliğinde bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracıyla Şehitlik Mezarlığı'na getirildi. Bu sırada, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, bayrak inmez" gibi sloganlar atıldı.

" Türkiye'yi teslim alamayacaklar"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır temennisinde bulundu.

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini anlatan Fakıbaba, "Hainler şunu çok iyi bilmeli Mehmetçikler onlara misliyle cevap vermektedir, vermeye de devam edecektir. Allah'ın izniyle tek bir terörist kalmayıncaya dek mücadelemiz devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Hainlere yatacak yerin bırakılmayacağını vurgulayan Fakıbaba, "Allah bizlere de böyle ölüm nasip etsin. Biz ölümü tadacağız Allah bize böyle ölüm tattırsın. Bu hainler bilecek Türkiye'de son bir fert kalıncaya kadar Türkiye'yi teslim alamayacaklar. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ancak sınırlarımızı ve kardeşlerimizi korumak Türkiye'nin en büyük görevidir. Binlerce kilometreden gelip siz Türkiye'ye terör göndereceksiniz. Siz bunu yapamayacaksınız, yapamayacaksınız, yaptırmayacağız. Hainlere bu Mehmetçik gerekli cevabı vermektedir, daha da verecektir." şeklinde konuştu.

"Afrin bir başlangıçtır"

Sınırlarının terörden arındırılacağını aktaran Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Sanmayın Afrin bir sondur, Afrin bir başlangıçtır, sınırların tümünü alacağız Allah'ın izniyle terörden temizleyeceğiz. Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ama Türkiye'nin çakılında gözü olanın gözünü biz çıkartacağız. Vatan uğruna ölmek ne kadar mukaddes bir şeydir, Yarabbi bana da böyle bir ölüm nasip et, nasıl olsa öldüreceksin beni, bana da böyle ölüm nasip et. Türkiye'nin, ailelerimizin ve hepimizin başı sağ olsun."

Şehidin naaşı, İl Müftüsü İhsan Açık'ın duası ve cenaze namazının ardından defnedildi.

Bu arada şehit Çubukçu'nun Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında şehit düşen silah arkadaşı Furkan Yayla'nın cenaze törenine katıldığı ve Yayla'nın annesine sarılarak teselli ettiği öğrenildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, askeri yetkililer ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Tank Teğmen Çubukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Tank Teğmen Çubukçu Son Yolculuğuna Uğurlandı (2) - Son Dakika


Advertisement