Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

17.03.2017 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Milletvekili Tunç, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını, yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferiyle Türk milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olamayacağını bütün dünyanın gördüğünü aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Bizler, millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi bugün de işte bu ruhtur, bu inançtır. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya, bu değerlerimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"3 Kasım 1914'te başlayıp, 18 Mart 1915'e kadar Çanakkale Boğazı'nda cereyan eden mücadeleler, tarihin akışını değiştirmiş, bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda eden Türk milletinin kahramanlık destanı olarak tarihimizin altın sayfalarına yazılmıştır. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, bağımsız vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Yok edilmek istenilen milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement