Şehzade Orhan'ın Mezarının Tahrip Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Şehzade Orhan'ın Mezarının Tahrip Edilmesi

Sultan 2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Osmanoğlu: "Bu olay bizi çok üzdü.

10.12.2014 16:49

Sultan 2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu'nun Fransa'nın Nice kentindeki mezarının tahrip edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Burada saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta o bir Osmanlı şehzadesi. Biz, dünyaya hep kucak açtık, aynı saygıyı beklerdik" dedi.

Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehzade Orhan Efendi'nin kemiklerinin mezarından çıkarılıp kimsesizler mezarlığına atılmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, "Burada saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta o bir Osmanlı şehzadesi. Biz, dünyaya hep kucak açtık, aynı saygıyı beklerdik. Çünkü biz Türk milleti olarak herkese saygı gösterdik. Bu durum için gerekli makamlarda girişimlerde bulunacağız. Çünkü onların yeri burası. Türkiye, onların anavatanları" ifadelerini kullandı.

Şehzadenin kemiklerinin mezarından çıkarılmasında herkesin ihmali olduğunu dile getiren Osmanoğlu, ailenin imkanlarının bu tür durumları telafi edecek seviyede olmadığını söyledi.

Osmanoğlu, bu tür olayların tekrarının önüne geçilmesi için yurt dışında bulunan Osmanlı hanedan üyelerine ait mezarların Türkiye'ye getirilmesini talep ederek, Sultan Vahdettin Han'ın mezarının Suriye'de olduğunu anımsattı.

Ailenin itibarının iade edilmesi gerektiğine vurgu yapan Osmanoğlu, "Biz bir aileyiz ve birbirimizden uzak olunca üzülüyoruz.  En kısa zamanda ailenin bir arada olmasını istiyoruz" dedi.

Şehzade Orhan

Mehmed Orhan Osmanoğlu, 1909'da İstanbul'da doğdu. 2. Adülhamit'in torunu olan Osmanoğlu, 15 yaşındayken ailesiyle Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. 2. Dünya Savaşı yıllarında Arnavutluk Kralı Ahmed Zogu'nun yaverliğini yapan Osmanoğlu, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Macarca, Arapça, Portekizce ve Türkçe olmak üzere 9 dil biliyordu.

Osmanoğlu, 1991'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almış, 85 yaşında Nice'deki kiralık odasında vefat etmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehzade Orhan'ın Mezarının Tahrip Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement