Selçuk Üniversitesi'ne Yeni Rektör - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi'ne Yeni Rektör

Selçuk Üniversitesi\'ne Yeni Rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevini devralırken, "İlk hedefimiz Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak" dedi.

14.01.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Mustafa Şahin, görevini devralırken, "İlk hedefimiz Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak" dedi.

Selçuk Üniversitesi'nin 17 Aralık günü yapılan rektörlük seçimlerine rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel yeniden aday olmazken, rektör yardımcısı Mustafa Şahin, 700 oyla seçimlerden birinci çıktı. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nda seçimlerde ilk 3 sırada yer alan rektör adaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, onayına sundu. Erdoğan da Prof.Dr. Şahin'i, rektör olarak atağı. Yeni rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin, bugün görevi Prof.Dr. Hakkı Göbel'den devraldı. 4 yıldan bu yana rektörlük yönetiminde görev yaptığını hatırlatan Prof.Dr. Mustafa Şahin, "Üniversitemizin bütün kapasitesini, potansiyelini biliyorum. Sorunlarını biliyoruz. Aldığımız yerden üniversitemizi daha başarılı yerlere taşımak için, Konyamıza, halkımıza ve ülkemize hizmet edebilmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" dedi. Hedeflerini açıklayan Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin, şöyle konuştu:

"İlk hedefimiz; Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak. Kısa vadede öncelikle kadro sorununu çözeceğiz. Ocak ayı itibariyle serbest kalan kadrolarla bu sorunu yüzde 70-80 oranında çözmeyi ümit ediyoruz. Asıl önemli olan çalışmamız ise Konya Teknik Üniversitesi'nin kurulması olacak. Selçuk Üniversitesi içinden bugüne kadar 7 üniversite çıkardı. 8'inci üniversitesinin de Konya Teknik Üniversitesi olması için çaba sarf edeceğiz." - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi'ne Yeni Rektör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement