Sendikaların Okul Tartışması - Son Dakika
Güncel

Sendikaların Okul Tartışması

Sendikaların Okul Tartışması

Kayseri'de, "17 Aralık Şehitleri Okulu" yapımına öncülük eden eğitim sendikaları arasında tartışma yaşanıyor.

20.06.2017 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, "17 Aralık Şehitleri Okulu" yapımına öncülük eden eğitim sendikaları arasında tartışma yaşanıyor.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve TEÇ-SEN Kayseri şube başkanlarının bugünkü basın açıklamasında, gerçekleri yansıtmadıklarını, yaşanılanları çarpıttıklarını öne sürdü.

Kalkan, 17 Aralık 2016'da 15 askerin şehit edildiği terör saldırısının ardından öğretmenlerden gelen öneri ışığında "17 Aralık Şehitleri Okulu" yaptırma düşüncesinin ortaya çıktığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik ilanının da bu düşüncelerinde kendilerini teşvik ettiğini aktardı.

Önerileri olgunlaştırıp, karar verme aşamasına gelmeden Kayseri'de faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube, Eğitim-Sen ve TEÇ-SEN şubelerinin yöneticilerini ziyaret ettiğini ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:

"Sendika başkanları Sayın Ali Benli, Sayın Ulaş Apaydın ve Sayın Adem Erdoğan bu çalışmaya katkı sağlayacaklarını ifade etmişlerdir. Bu görüşmeden sonra 17 Aralık Şehitleri Okul Yaptırma Derneği kurulmuş. Tüm bu hazırlıklardan sonra okul yaptırma projesinin kamuoyuyla paylaşılması gündeme gelmiş, basın açıklaması hazırlanıp sendika başkanlarına gönderilmiştir. Basın açıklamamızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik ilanına atıf yapılmış, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Sayın Ali Benli Cumhurbaşkanının isminin basın açıklamasında geçmemesi gerektiğini belirtmiş ve basın açıklamasının her bir paragrafının bir sendika başkanı tarafından okunmasını önermiştir. Eğitim-Sen Başkanı Sayın Ulaş Apaydın ise basın açıklamasından önce önerilen şehitler için Kur'an-ı kerim okunması ve dua yapılmasına itiraz etmiştir. Şehitler için yapılan bir etkinlikte Kur'an-ı Kerim okumaya ve dua etmeye karşı çıkılması, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının isminin basın açıklamasından çıkartılmak istenmesi, bu projenin ruhuna uymamıştır. Basın açıklamasına yukarıda ismi belirtilen sendika yöneticileri gelmeyince mevcut gönüllülerin katılımıyla basın açıklaması yapılmış ve kamuoyuna duyurulmuştur."

Kalkan, 17 Aralık Şehitleri Okulu Yaptırma afişinin, yukarıda isimleri zikredilen sendikaların ve sendika yöneticilerin programdan çekildiklerini beyan etmelerinden sonra basıldığını aktararak, "Şehitlere vefa anlamında yola çıkılan bu hayırlı çalışmaya Eğitim-Bir-Sen olarak fakat tüm eğitimcilerin katılımlarını talep ederek devam etme kararı alınmıştır.

Yaptırılacak okul, Eğitim-Bir-Sen okulu olmayacaktır, okulda sendika ismi kullanılmayacaktır. Okul 17 Aralık Şehitleri Okulu olacaktır ve yaptırıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir. Vatan millet söz konusu olduğunda tüm kurumsal ihtirasları, bencillikleri ve çamur atmaları bir kenara bırakmak gerektiğine inanmaktayız. Okul arsasını Kocasinan Belediyesi tahsis etmiştir. Sendika olarak reklamın, kendimizi ön plana çıkartmanın ve birilerini kötülemenin gayreti içerisinde değiliz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikaların Okul Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement