Şerafettin Elçi, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şerafettin Elçi, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı

Şerafettin Elçi, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı

KADEP eski Genel Başkanı ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, vefatının birinci yıl dönümünde memleketi Cizre'de anıldı.

27.12.2013 23:58  Güncelleme: 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) eski Genel Başkanı ve Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, vefatının birinci yıldönümünde memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde anıldı.

Anma törenine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcıları Gültan Kışanak ve Meral Danış Beştaş, BDP milletvekileri Erol Dora, Nazmi Gür, Demir Çelik, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile Elçi'nin damadı teknik direktör Mustafa Denizli katıldı.

Ulu Cami'de okunan mevlidin ardından çok sayıda kişi Elçi'nin asri mezarlığındaki kabrini ziyaret ederek, dua etti.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, mezarlıkta yaptığı konuşmada Şerafettin Elçi'nin bıraktığı mirası sahiplenmenin büyük bir onur olduğunu söyledi.

Toplumun birliği ve bütünlüğünü temsil eden şahsiyetlerin hiçbir zaman unutulmayacağını kaydeden Demirtaş, "Özgürlüğe ve barış mücadelesine adanmış bir ömür ve geride bıraktıkları hiçbir zaman unutulmaz. Türkiye Cumhuriyetinin bakanı olarak sadece Kürt olduğunu söylediği için, Kürt kimliğini inkar etmediği için bedelini mahpuslarda ödemiş bir siyasetçi, bir barış adamı, bir tarihçi olarak Kürt dilinin ve kültürünün yaşatıcısı oldu Sayın Elçi. Bizler de elbette ki onun mirasını geride bırakmadık" diye konuştu.

Demirtaş, mücadelesinin bugün binlerce, onbinlerce Kürt genci tarafından sahiplenildiğini görmenin Şerafettin Elçi'nin ruhunu şad edeceğini vurgulayarak, "Keşke kalıcı barışı, nihai barışı görebilseydi. Bu kadar emek ve mücadeleden sonra halkının özgürlüğüne tanıklık edebilseydi" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Mardin Milletvekili Türk de Kürt halkının, Kürt tarihinde ortaya çıkan kahramanları hiçbir zaman unutmayacağını ifade ederek, "Elçi kardeşimiz de bir kahramandı ve Kürt halkının özgürlüğü için çok mücadele etmiş bir arkadaşımızdı. Kürt halkı çektiği acıları ve zulme karşı direnen kahramanlarını hiçbir zaman unutmadı. Kürt halkının özgürlüğü için canlarını feda eden kahramanlar unutulmayacaktır" dedi.

Anma etkinliğine Irak Kürt Bölgesel Yönetimini temsilen katılan Serbest Lezgin ve KADEP Genel Başkanı Lütfi Baksi de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şerafettin Elçi, Vefatının Birinci Yıl Dönümünde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement