Sessiz Çığlık'ta Konuşan Emekli Tuğamiral Ünsal: TSK İçindeki Çete Ortaya Çıkarılmalı - Son Dakika
Güncel

Sessiz Çığlık'ta Konuşan Emekli Tuğamiral Ünsal: TSK İçindeki Çete Ortaya Çıkarılmalı

Sessiz Çığlık\'ta Konuşan Emekli Tuğamiral Ünsal: TSK İçindeki Çete Ortaya Çıkarılmalı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarından tutuklanan askerlerin aileleri tarafından kurulan 'Vardiya Bizde' Platformu'nun geçen aya kadar her Cumartesi günü düzenlediği, ancak tahliyelerin ardından ayda bir yapılması kararlaştırılan 'Sessiz Çığlık' protestosu bugün gerçekleştirildi.

02.05.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarından tutuklanan askerlerin aileleri tarafından kurulan 'Vardiya Bizde' Platformu'nun geçen aya kadar her Cumartesi günü düzenlediği, ancak tahliyelerin ardından ayda bir yapılması kararlaştırılan 'Sessiz Çığlık' protestosu bugün gerçekleştirildi. Bir ay aradan sonra Gölcük'te konuşan emekli Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki çetenin ortaya çıkarılmasını isteyerek,  "Bizler, kumpas davaların planlayıcıları, emir verenleri ve kullanılıp bir köşeye atılan piyonları adalet önüne çıkarılana kadar, mücadelemize devam edeceğiz. Hiç bir namussuzun ve işbirlikçi alçağın peşini bırakmayacağız" dedi.

Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Sessiz Çığlık buluşmasına, aralarında uzun süre tutuklu kalan subayların da bulunduğu emekli askerler ve onların aileleri hazır bulundu. Uzun süre cezaevinde kalanlardan biri olan Emekli Tuğamiral Ali Sadi Ünsal burada yaptığı konuşmada, "Kumpas davalarla zindanlara gönderilmemizin ardından yıllar geçti. Sessiz Çığlık bu süreçte sesi kesilmek istenen insanların sesi oldu. Önceleri sadece hapisteki askerler için atılan çığlık, Türkiye üzerinde oynanan oyunları ve ülkemize yönelik tehdidi halka ve sorumlulara açıklamak için de atılmaya başlandı. Geçen yıllar içerisinde kumpas davaların yarattığı kirliliğin sisi dağıldıkça, gerçekleri bilinçli bir algı ile fark etmeye ve uluslararası bir planlama ile sahneye konan senaryoları daha iyi görmeye başladık. Ancak, parlak sözlerle yutturulmaya çalışılan kirli senaryoları ve olası tehlikelerin neler olabileceğini, bu tehlikelere karşı neler yapılması gerektiğini bıkmadan usanmadan haykırmaya devam etmemiz gerekiyor" dedi.

'AMAÇ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ ORTADAN KALDIRMAK'

Ali Sadi Ünsal konuşmasında kirli senaryoların amacının Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak olduğunu belirterek bu senaryonun hayata geçirilmesinin olmazsa olmazının kumpas davaları olduğunu;  kumpas davaların hedefinin de gizli bir yapılanma oluşturup Türk Silahlı Kuvvetlerini etkisizleştirmek ve böylece silahlı kuvvetlerini milli çıkarlar için kullanılamayacak duruma getirmek olduğunu ileri sürdü.

Konuşmasında, tutuklulukları sırasında hayatlarını kaybeden askerleri de gündeme getiren Ali Sadi Ünsal, kumpas davalarına ilişkin gerçeklerin bir bir ortaya çıktığını da belirterek şöyle devam etti:

'TSK İÇİNDEKİ ÇETE ORTAYA ÇIKARILMALI'

"Donanma Komutanlığı'na sahte belgeleri, arazilere mühimmat gömenler, TSK'nın operasyonlarının başarısız olması için her türlü işbirliğini de yaparlar. Komutanlarına suikastler de düzenlerler, mevzideki ve nöbet mevkiindeki askerlerimize pusu da kurarlar. Yani kumpas davaların hayata geçirilmesi için bizler için hazırladıkları düzmece belgelerde hangi iftiraları atmışlarsa, o iftiraları bizzat hayata geçirmekte tereddüt etmezler ve etmeyeceklerdir. Bu nedenle TSK içerisindeki çete mutlaka ortaya çıkarılmalı ve adalete teslim edilmelidir. TSK'lerinin içerisinde ki vatan hainlerini görmezden gelmenin veya gereğini yapmak için gecikmenin bedeli çok ağır olacaktır. Bizler, Kumpas davaların planlayıcıları, emir verenleri ve kullanılıp bir köşeye atılan piyonları adalet önüne çıkarılana kadar, mücadelemize devam edeceğiz. Hiç bir namussuzun ve işbirlikçi alçağın peşini bırakmayacağız." - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sessiz Çığlık'ta Konuşan Emekli Tuğamiral Ünsal: TSK İçindeki Çete Ortaya Çıkarılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement