Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde Aralıksız Etkinlik - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde Aralıksız Etkinlik

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nin (SGKM) Aralık ayı programı belli oldu.

17.11.2015 11:30

SGKM sahnesi, Aralık ayında Ekip Tiyatrosu'nun "İki Kapılı Ev" adlı oyunu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Sanat Topluluğu'nun Akdeniz gösterisi ve Dostlar Tiyatrosu'nun sahnelediği "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), Aralık ayında da dopdolu geçecek. SGKM, 2 Aralık Çarşamba günü Ekip Tiyatrosu'nun "İki Kapılı Ev'i" adlı oyununa, 9 Aralık Çarşamba günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Sanat Topluluğu'nun Akdeniz gösterisine, 16 Aralık Çarşamba günü ise Dostlar Tiyatrosu'nun Bir Delinin Hatıra Defteri adlı oyununa ev sahipliği yapacak.

Ekip Tiyatrosu - İki Kapılı Ev

2 Aralık Çarşamba

Ekip Tiyatrosu'nun sahnelediği "İki Kapılı Ev'i" adlı oyunda, köy hayatının daraltıcı yaşamından bunalan Don Lisardo, ardına uşağı Calabazas'ı da katarak, aşk ve macera şehri Madrid'e gelir. O andan itibaren Lisardo kendini, tam da hayalini kurduğu üzere, gizem ve heyecan dolu bir aşk ve macera cümbüşünün ortasında bulur. "İki Kapılı Ev"; kanı kaynayan âşıklar, yanlış anlaşılmalar, gizli buluşmalar, esrarlı kayboluşlar, sır dolu suskunluklar, sevdanın kederiyle yüklü genç omuzlar, soylu beyzadeler ve cingöz uşaklar arasında cereyan eden fırtınalı bir eğlence.

** Ücretli, Türkçe

Akdeniz-İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu

9 Aralık Çarşamba

Gösteri; Yunanistan- Fransa, İsrail ve Türkiye olmak üzere Akdeniz ülkeleri kökenli koreografların Modern Dans Topluluğu'ndaki dansçılarla yarattıkları üç eserden oluşuyor. Eserler Yunanistan'dan Andonis Foniadakis, İsrail'den Barak Marshall ve Türkiye'den İhsan Rüstem'in koreografisiyle sahnelenecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, üç semavi dinin buluşma noktası olan Doğu Akdeniz'de yıllardır arzulanan barış ve huzur esintilerini

SGKM sahnesinde hissettirecek.

**Ücretsiz, Davetiyeli

Dostlar Tiyatrosu - Bir Delinin Hatıra Defteri

16 Aralık Çarşamba

Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan Bir Delinin Hatıra Defteri, 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve ülkemizde ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynanmıştı. Yıllar boyunca, sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor. Gogol'un toplumsal kara mizah başyapıtı bir kez daha güldürürken içimizi acıtacak.

** Ücretli, Türkçe

Perşembe Klasiği!

SGKM'de, "Perşembe Klasiği" etkinlikleri kapsamında 10 Aralık'ta Şirin Pancaroğlu & Meriç Dönük konserine sahne olacak. 17 Aralık'ta ise Erdem Sökmen & Hasan Meten Gitar DUO grubu müzikseverlerle buluşacak. Her iki konser de 12.30'da başlayacak ve herkesin katılımına açık olarak gerçekleşecek.

** Ücretsiz

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde Aralıksız Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement