Silah Arkadaşlarından Şehit Yüzbaşıya Vefa - Son Dakika
Güncel

Silah Arkadaşlarından Şehit Yüzbaşıya Vefa

Silah Arkadaşlarından Şehit Yüzbaşıya Vefa

Şırnak'ta PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın silah arkadaşları, terhis aldıktan bir gün sonra komutanlarının mezarını ziyaret etti.

27.04.2016 14:41  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın silah arkadaşları, terhis aldıktan bir gün sonra komutanlarının mezarını ziyaret etti.

9 SİLAH ARKADAŞI ZİAYRETE GELDİ

Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinde 21 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan ve cenazesi Osmaniye Garnizon Şehitliğine defnedilen Yüzbaşı Alkan'ın, Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndan dün terhis olan 9 silah arkadaşı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'ne geldi.

Askerler, dernek başkanı Durmuş Öksüz'e ve şehit Yüzbaşı Alkan'ın babası Hasan Alkan'a taziyelerini iletti.

'ALİ ALKAN'IN ASKERLERİ'

Daha sonra Osmaniye Garnizon Şehitliğine giden, üzerlerinde Yüzbaşı Alkan'ın fotoğrafı ve "Ali Alkan'ın askerleri" yazılı formaları giyen grup, Alkan'ın mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı ve dua okudu, bazıları göz yaşlarına hakim olamadı.

"SALDIRI BAŞLAYINCA BİZİ TAHLİYE ETTİ"

Terhis olan askerlerden Fazlı Çatal, gazetecilere, komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra onun mezarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Çatışma anını anlatan Çatal, "Komutanımız uçaksavar mevzide bulunuyordu. Bizim bulunduğumuz mevzilere roketli saldırı başlayınca mevzisinden ayrılarak yanımıza geldi ve bizi mevziden tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Çatışma bittikten sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan komutanımız şehit oldu.

"6 ASKERİN HAYATINI KURTARDI"

Mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil. Komutanımızın timinde görevli 9 kişi terhis olur olmaz evimize gitmeden önce komutanımızın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ı Ankara'da ziyaret ettik. Daha sonra buraya gelerek mezarını ziyaret ettik." diye konuştu.

Baba Alkan ise "Oğlumun silah arkadaşlarının gelmesinden duygulandım, gururlandım, ayaklarına sağlık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silah Arkadaşlarından Şehit Yüzbaşıya Vefa - Son Dakika


Advertisement