Sina Afra Dünya Devleriyle Bir Arada - Son Dakika
Teknoloji

Sina Afra Dünya Devleriyle Bir Arada

Sina Afra Dünya Devleriyle Bir Arada

Markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra dijital dünyanın devleri ile Avrupa'nın en dikkat çekici konferansında!

21.01.2012 14:38  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne kadar Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg'ten Wikipedia Kurucusu Jimmy Wales'a kadar dijital dünyanın önde gelen isimlerini bir araya getiren DLD (Digital – Life – Design) Konferansı'nda bu yıl Türk internet dünyası da konuşulacak. Türkiye'nin geleceğin önde gelen dijital pazarlarından biri olarak konumlandırıldığı konferansa markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra konuşma yapması için çağrıldı. Türk internet dünyası odaklı özel oturuma Sina Afra'nın yanı sıra Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın ve Peakgames Kurucusu Sidar Şahin gibi Türk internet dünyasının önde gelen isimleri de katılacak.

2005 yılından bu yana dijital dünyanın devlerini buluşturan ve dijital teknoloji ve internetteki gelişmelerin toplumu, medyayı ve kültürü nasıl etkilediğini masaya yatıran DLD (Digital-Life-Design) Konferansı, bu yıl da dijital dünyanın nabzını dünyaca etkili isimlerle birlikte tutacak. Huffington Post Kurucu Ortağı Arianna Huffington, eBay'in CEO'su John Donahoe, Twitter Kurucu Ortağı Jack Dorsey, Hillary Clinton'ın yenilik ve teknoloji konularında kıdemli danışmanı Alec Ross ve sanatçı ve aktivist Yoko Ono gibi pek çok etkili ismin konuşmacı olarak katılacağı DLD12 Konferansı, global trendleri yakından takip ediyor.

Geleceğin dijital pazarı: Türkiye!

Veri, mobil, ticaret ve dijital gelecek odaklı konferansta geleceğin dijital pazarlarından biri olarak Türkiye de konuşulacak. Konuşma yapması için konferansa çağrılan markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra, Türk dijital dünyasının başarısının masaya yatırılacağı ve pazarın gelecek fırsatlarının değerlendirileceği özel bir oturum organize etti. Türk internet dünyası odaklı özel oturuma markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra'nın yanı sıra Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Peakgames Kurucusu Sidar Şahin ve Turkcell Yeni Teknoloji İşleri Genel Müdür Yarcımcısı Cenk Bayrakdar gibi Türk dijital dünyasının önde gelen isimleri katılacak. Söz konusu özel oturumda Sina Afra Türk internet dünyasının başarısının altında yatan nedenleri katılımcılarla paylaştığı bir konuşma gerçekleştirecek.

22-24 Ocak'ta Münih'te yapılacak olan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 800 katılımcının bulunacağı konferansa Türkiye'den markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra, Yemeksepeti Kurucusu Nevzat Aydın, Peakgames Kurucusu Sidar Şahin, Turkcell Yeni Teknoloji İşleri Genel Müdür Yarcımcısı Cenk Bayrakdar, 41-29 'in kurucusu Alemşah Öztürk ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış katılacak.

Konuyla ilgili olarak markafoni Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra şunları söyledi: "Farklı disiplinlerden gelen kanaat önderlerinin buluştuğu ve tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bu konferansta Türkiye'nin online sektörünün ayrı bir başlıkta konuşulması büyük önem taşıyor. Dünyada trendleri belirleyen, yatırımcıların karar verme aşamasında dikkate aldıkları bu konferansta konuşmacı olarak yer almamız Türk internet dünyası adına son derece sevindirici."

Dijital dünyanın kaderi DLD Konferansında belirleniyor!

DLD Konferansı dünya çapında iş, sanat ve sosyal dünyasının kanaat önderleri ile yatırımcıları bir araya getirerek yenilik, dijital, bilim ve kültür alanlarında diyalog ve etkileşim sağlamak amacıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. DLD bugüne dek New York, Pekin, San Francisco, Londra, Moskova, Yeni Delhi, Sao Paolo ve Münih gibi belli başlı dünya merkezlerinde farklı üslup ve formatlarda çeşitli etkinlikler ve organizasyonlara imzasını atmış bulunuyor.

Bu etkinliklere Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg, Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Facebook ve Napster'ın da aralarında olduğu pek çok başarılı internet sitesinin kurucu ortağı Sean Parker, YouTube Kurucusu Chad Hurley, Nobel ödüllü Martti Ahtisaari ve Dan Kahneman, iki yıl üst üste Time'ın en etkili 100 kişisi arasına giren biyolog ve iş adamı Craig Venter, ünlü şarkıcı Lady Gaga ve ünlü yazar Paulo Coelho'nun da aralarında olduğu pek çok etkili isim katıldı. Medyada geniş yer bulan DLD Konferansı, aralarında Guardian, New York Times, Wallstreet Journal ve CNBC gibi etkili basın organlarının da içinde bulunduğu 180'nin üzerinde gazeteci tarafından takip ediliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Sina Afra Dünya Devleriyle Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement