Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesine Yardım

Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, bir süredir sınır kapılarında yaşanan çatışmalar nedeniyle ara verilen yardımlara yeniden başladı.

04.02.2014 13:10

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun, bir yılı aşkın süredir yürüttüğü ancak bir süredir sınır kapılarında yaşanan çatışmalar nedeniyle sıkıntıya giren "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağladığı gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen yardımlar, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoda gönüllülerce kolilere konulduktan sonra 2 tıra yüklenerek yola çıkarıldı.

Platformun başkan yardımcısı Adil Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan savaşa kayıtsız kalmayarak yaklaşık 17 aydır sınır ötesine ve sığınmacılara yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Şimdiye kadar 190 yardım tırını Suriyelilere ulaştırdıklarını anlatan Saraç, "Son zamanlarda Türkiye'nin her tarafından Suriyelilere verilmek üzerine yardım gönderiliyor. Bu konuda vesile olanlardan Allah razı olsun. Bize ulaştırılan yardımların yüzde 95'i giyim üzerine ancak şu anda daha çok gıdaya ihtiyaç var. Gıda malzemesi olmayınca yardım tırlarını gönderemiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

Akçakale ve Ceylanpınar'daki sınır kapılarında çeşitli sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle de yardımların Kilis ve Reyhanlı üzerinden sınır ötesine ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Saraç, "Bizlere emanet edilen yardımları Suriyelilere ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Platform üyesi Faruk Akbaş ise yardımların yeterli olmadığına dikkati çekerek, "Şanlıurfa'daki meyve sebze haline haftada 150 tır girip malzeme bırakıyor. Bizim ise 17 ayda sınır ötesine gönderebildiğimiz 135 tır. Bu konuda insanlarımızın sağduyulu olmasını bekliyoruz" dedi.

Halep'e bağlı el-Bab kentinin eski müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut da Suriye'de milyonlarca insanın ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ve bir o kadarının da katledildiğini belirterek, bu konuda Türkiye'nin sergilediği duruşu taktiri hak ettiğini vurguladı.

Yardımların, Karkamış ve Öncüpınar sınır kapılarından Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının planlandığı bildirildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement