Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde program düzenlendi.

19.04.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde program düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Atik, ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirtti.

Atik, Ulaş Müftülüğünce Cumhuriyet YİBO Konferans Salonu'nda düzenlenen "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferansta, Hz. Peygamer'i anlattı.

Bu ülkede yaşayan Müslüman, Müslüman olmayan herkesin kardeş olduğunu ifade eden Atik, "Her insanın onuruna, şerefine, haysiyetine namusuna çok önem vermeliyiz" dedi.

İlçe müftüsü Hayrettin Tanrıverdi de Kutlu Doğum Haftası'nı her yıl farklı temada kutladıklarını söyledi.

Programda Karataş köyü cami imamı Abdurrahman Tutaş, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu, öğrenciler şiirler ve ilahiler okudu.

-Şarkışla-

Atik, Şarkışla ilçesinde de "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferans öncesi, Edirne Selimiye Camii imam hatibi Mesut Kurbani, hafızlar Hasan Koçak ve Murat Akbulut ezan okudu.

İl ve ilçeler arasında yapılan bilgi yarışmasında birinci olan Şarkışla Murat Camii imamı Basri Çirkin ve Hacimmetli Camii müezzini Şükrü Öztemiz'e Kaymakam Davut Gül tarafından plaket verildi.

Programa, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Şarkışla Müftüsü Mehmet Cingöz, Altınyayla Müftüsü Metin Akbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Suşehri-

Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Okul müdürü Hüseyin Yayla, Suşehri Kemalpaşa İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, imam hatip liselerinin diğer okullardan hiçbir farkı kalmadığını söyleyerek, "Mevcut okulumuz öğrencilerimize yeterli değil. Büyütülmesi gerekiyor. Bu konuda üzerine görev düşen tüm yetkili ve siyasi kurumlarımız ilgilenmektedir" dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan skeç ve ilahilerin ardından program sona erdi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement