Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini "aptal" hissediyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini "aptal" hissediyor

Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini "aptal" hissediyor
03.02.2026 18:22

ABD'de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçlarıyla tutuklu yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein'a ilişkin açıklanan yeni belgelerde adı geçmesi sonrası istifa eden Slovak diplomat Miroslav Lajcak, mesajları tekrar okuduktan sonra kendisini "aptal" gibi hissettiğini belirtti. Lajcak, istifasının nedenini ise 'Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya siyasi bir darbe yapılmasını önlemek için' diye açıkladı.

ABD'de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma suçlarıyla tutuklu yargılanırken hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein hakkındaki soruşturmayla ilgili kamuoyuyla paylaşılan yeni belgelerde, Epstein ile yaptığı mesajlaşmalarının açığa çıkması sonrası istifa eden Slovak diplomat Miroslav Lajcak, konuya ilişkin Radio Slovakya'ya açıklamalarda bulundu.

KENDİSİNİ "APTAL" GİBİ HİSSETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Lajcak, mesajları tekrar okuduktan sonra kendisini "aptal" gibi hissettiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı görevindeyken Epstein'le yaptığı görüşmeler dahil herhangi bir suça bulaşmadığını dile getiren Lajcak, bu görüşmeleri hatırlamadığını, dolayısıyla mesajların gerçekliğini doğrulayamadığını veya reddedemediğini belirtti. Lajcak, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya siyasi bir darbe yapılmasını önlemek için istifa ettiğini aktardı.

Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini 'aptal' hissediyor

"EPSTEİN İLE İLETİŞİMİM EYLEMLERLE DEĞİL, SÖZLERLE SINIRLI"

Miroslav Lajcak, o dönem, "tanınmış politikacılar arasında kabul gören" birisi olduğu için Epstein'ı "birçok kapı açabilecek değerli bir bağlantı" olarak gördüğünü vurgulayarak, "Ancak bu beni sorumluluktan kurtarmaz. Kötü bir karar verdim ve uygunsuz bir iletişim kurdum. Bu mesajlar, aptalca erkek egolarının bir yansımasından başka bir şey değildi. Kendini beğenmiş erkeklerin şakaları." ifadelerini kullandı. Birisinin cinsel istismarcıyla iletişim kurmasının onun da böyle olduğu anlamına gelmediğini kaydeden Lajcak, Epstein ile iletişiminin "eylemlerle değil, sözlerle sınırlı" olduğunun altını çizdi.

MUHALEFET PARTİSİNDEN EPSTEİN'IN SLOVAKYA BAĞLANTILARI NEDENİYLE SUÇ DUYURUSU

Slovakya Haber Ajansına (TASR) göre, muhalefetteki İlerici Slovakya partisinden milletvekilleri Beata Jurik ve Zuzana Stevulova, Başsavcılığın önünde basın toplantısı düzenledi. Jurik, "Jeffrey Epstein, artık ölü ancak onun iğrenç sapıklar ağı hala işlemeye devam ediyor. Bu kişilerin adalete hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve Slovakya'daki kurbanlar da adalete kavuşmalı." dedi.

Slovakya Ulusal Meclisi Genel Kurulu'na, Epstein'ın Slovakya'daki cinsel istismar kurbanlarını destekleyen bir karar tasarısı sunacaklarını dile getiren Jurik, bunun bir "siyasi manevra" olmadığını söyledi. Stevulova ise mağdurların, bu konuyu dile getirmekten korkmamaları gerektiğini vurgulayarak, ilgili makamları, "Lajcak'ın güvenlik soruşturmasını incelemeye ve varsa iptal etmeye" çağırdı.

Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini 'aptal' hissediyor

LAJCAK, İSTİFA ETMİŞTİ

Epstein'a ilişkin açıklanan yeni belgelerde adı geçen Fico'nun Dışişleri ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Lajcak, 31 Ocak'ta istifa etmişti. Lajcak'ın Epstein ile yazışmalarının sık sık kişisel nitelik içerdiği ve bu görüşmelerde, "kadınlar ve jeopolitik meseleler" dahil birçok konuda sohbet ettikleri görülmüştü. Epstein'ın, dönemin Slovakya Dışişleri Bakanı olan Lajcak'ı evine de davet ettiği ifade edilmişti.

JEFFREY EPSTEİN OLAYI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Epstein, tutuklu olduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Açıklanan Epstein dava dosyalarında eski Prens Andrew, ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini 'aptal' hissediyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı inceleme sonucunda ünlü isimlerden oluşan "müşteri listesi"nin tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığını, aralarında hükümet yetkilileri, ünlüler ve iş insanlarının da bulunduğu kişilerin suçuna ortak olduğu gerekçesiyle örtbas amacıyla öldürüldüğü öne sürülen Epstein'in ise aslında hücresinde intihar ettiği sonucuna varıldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Epstein belgelerinde adı geçince istifa eden Slovak diplomat kendini 'aptal' hissediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement