Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirilen Ankara mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 450 bin kişinin olduğunu açıkladı.

23.03.2019 14:15  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirilen Cumhur İttifakı'nın Büyük Ankara Mitingi öncesinde çok sayıda vatandaş Atatürk Kültür Merkezi'ne geldi. Erdoğan, "Sordum, şu anda hipodromda ne kadar insan var dedim… Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıkarak seçmeni selamladı. Liderlerin çıkacağı platforma iki partinin seçim sloganı da yazıldı. Erdoğan ve Bahçeli'nin ortak gerçekleştirdiği mitingde önemli açıklamalar yapıldı.

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

ÖZHASEKİ: 11 ANA BAŞLIKLA 111 PROJE HAZIRLADIK

Kürsüye önce Cumhur İttifakı'nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki çıktı. Özhaseki'nin yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Kürt kardeşlerimizin evlerini, altyapılarını yaptım. Şimdi önümüzde Ankara imtihanı var. 30 kişilik ekiple aylarca emek verdik. 11 ana başlıkla 111 ciddi proje hazırladık. 5 bine yakın proje ile huzurlarınızdayız."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı
Cumhur İttifakı'nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki

SAHTE SENET İDDİASI

"Son 15 gündür tüm Türkiye'yi meşgul eden bir olay var. Sahte senet... Sahte senetle icra takibinde bulunuyor CHP'nin adayı. Karşıdaki adam bu imza benim değil diyor. 3 yerde de imzanın ona ait olmadığı tespit ediliyor. 500 bin lira para cezası alıyor. Yargıtay onaylıyor. CHP'nin adayı sahte senetle iş yapıyor. TV'de 'Adam bana bu senedi getirdi' diyor. Sonra 'Gözümün önünde imza attı' diyor. Ömründe bir kere dürüst ol, bu ilişkinin ne olduğunu söyle. 600 bin dolar alacak ne maharetin var. Burada çok kirli bir ilişki var. Neden vekaletin yok. 'Yok' diyor. Neden sözleşme yapmadın, 'Çok büyük vergi doğardı' diyor. Ben mağdurum diyor, hakkım yendi diyor. Bunlar yeni çıkmış olaylar değil. Adama 1.5 sene boyunca tehdit ve şantaj mesajları göndermişsin."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

BAHÇELİ: YA 'BELA' DİYECEĞİZ YA 'BEKA' DİYECEĞİZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli mitingde vatandaşlara seslendi. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"31 Mart seçimleri yalanla doğru, sahtekarlıkla sadakat, terör sevicilerle Türkiye sevdalıları arasında yapılacak en kritik seçim olacak. Ya bela diyeceğiz, ya beka diyeceğiz. Cumhur ittifakı milli onurun güvenidir. Buna karşılık zillet ittifakı kaostur, komplodur, kargaşadır. Ankara dün zilleti reddetti, cumhuriyetin zirvesine yükseldi. İnancım odur ki, yine başaracak yeniden bir tarih yazacaktır. Cumhur ittifakı olarak buna and içtik."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı
Devlet Bahçeli

"UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ"

"31 Mart seçimleri Ankara için uçurumdan önceki son çıkıştır. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminden 281 gün sonra aziz milletimiz sandık başına gitmektedir. 8 gün sonra yalnızca belediye başkanı seçmeyeceğiz. Belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarı belirlemeyeceğiz. Milli bekamızın, hem de teyidini hem de tescilini yapacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kökleşmesine, cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünün inşasına büyük bir destek vereceğiz."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

ERDOĞAN: ALANDA 450 BİN KİŞİ VAR

Bahçeli'nin ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sordum, şu anda hipodromda ne kadar insan var dedim… Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin. Ankara 31 Mart'a hazırız diyor."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

SEÇMENE 'SANDIĞA GİDİN' ÇAĞRISI

"Milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi yıkmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomimizi çökerterek işimizle aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bunun için 31 Mart'ta sandıkta irademize sahip çıkacağız. Aman ha sandığa gitmemem diye bir şey yok. Sandıklara sahip çıkacağız. Tüm sandık görevlileri sandıklara sahip çıkacağız. 31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecektir. 31 Mart'ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere mesaj vereceğiz."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

"ÜLTİMATOM PEŞİNEN VERİLDİ"

Ankara bir daha asla elitlerle anılan bir şehir olamayacak. Özgürlükle adaletle anılan bir şehir olacak. Hergün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara'yı alacağız diye posta koyuyor. Hergün dozu artan küstahlıklara CHP'den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

"SAHTE SENETLE İŞ GÖREN VAR YA..."

"Soyadı Yavaş olan var ya, sahte senetle iş gören var ya. CHP bu adamı aday yapıyor. Bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenlenir. Yavaş HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek diyor, bunu temeli olmayan Sezai söylüyor. Sahte senetlerle meydanda dolaşan bu şahıstan Ankara'ya asla bir bela vermeyelim. Bazı işler vardır ki yanlış tercihte bulunulduğunda, telafisi ya mümkün değildir ya da çok uzun zaman alır. Seçimler de böyle. Sandıkta atılacak yanlış bir adımın telafisi bir şehrin bir ülkenin sadece 5 yıllık bir dönemine değil çok daha uzun bir zamanına mal olur."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

HDP'YE TEPKİ: DEFOL GİT

"İstanbul'da İmamoğlu bilecek ki diyor. Hem Kürt kardeşlerime hem tüm seçmenlere hakaret ediyor. İstanbullular da bunlara gerekli dersleri verecek biliyorum. Türkiye'de Kürdistan var mı? Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun, defol git orada yaşa. Türkiye'yi size böldürtmeyeceğiz."

ANKARA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

"Ankara'ya son 17 yılda 120 katrilyon liralık yatırım yaptı. Yükselen bir Türkiye var. Dünya bizi neden kıskanıyor, bundan dolayı. Ankapark'ın açılışını yaptık. 31 Mart akşamına kadar ücretsiz. Aldığım rakama göre şu ana kadar 360 bin kişi ziyaret etti. İmar barışı ile 447 bin başkentlinin sıkıntısını çözdük. Ankara'yı hızlı trenle tanıştırdık. Ankara- İzmir hızlı tren projesinin yapımı sürüyor. Etlik Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda 45.5 katrilyon liralık teşvik sağladık."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

"RASTGELE BİRİLERİNİ DEĞİL..."

"Sayın Özhaseki 5 yıl Kayseri'nin belediye başkanlığını yaptı. İstanbul'da da aynı şekilde rastgele birilerini değil başarılı bir dava arkadaşımı yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yapan, Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım kardeşimizi de İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. İş bilenin kılıç kuşananın."

HATAY'DAKİ BARAJLAR

"Bay Kemal'in yalanları bitmiyor. Hatay'a 6 tane baraj yaptığımızı söyledik. Belediye başkanımıza sordum 'baraj yok dedi' diyor. Bu adam sabah akşam yalan hayatı bu. Kardeşlerim gelin hem Hatay'ı kurtaralım hem CHP'ye gönül verenleri bu yalancıdan kurtaralım. Önümüzdeki dönemde adayımız Mehmet Özhaseki'nin çok önemli projeleri var."

Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı

Son Dakika Güncel Erdoğan, Büyük Ankara Mitingine Kaç Kişinin Katıldığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de karla karışık yağmurun etkisiyle Depin mevkisinde çığ düştü. Karayolları ve belediye ekipleri, yola düşen kar yığınını temizlemek için çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı, AFAD görevlileri de bölgede hazır bulundu. Sere Solan mevkisinde ise su birikintileri oluştu ve taşlar düştü. Karayolları ekipleri, sürücülerin olumsuzluk yaşamaması için yoldaki taş ve kaya parçalarını temizledi.

  • Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi
    09:38 Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ilçe kaymakamlık tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verildi. Lapseki Kaymakamı ve diğer yetkililerin katıldığı iftar yemeğinde konuşmalar yapıldı ve şehitlerimiz anıldı.

  • Efeler Belediye Başkanı Umurlu'da Çifte Açılış Yapacak
    09:38 Efeler Belediye Başkanı Umurlu'da Çifte Açılış Yapacak

    Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Umurlu Mahallesi'nde hem halı sahayı hem de 7'nci Hanımevi'ni hizmete açacak.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:37 TZOB Başkanı Bayraktar: "Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde yaşanan taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulundu. Bayraktar, taklit ve tağşişli ürünlerin ekonomik kayıplara ve ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu belirtti.

  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.


Advertisement