İran'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem Türkiye ve Irak'ta Hissedildi - Son Dakika
Güncel

İran'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem Türkiye ve Irak'ta Hissedildi

İran'ın Irak sınırına yakın Kirmanşah vilayetinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Şiddetli deprem, Türkiye ve Irak'ta da hissedildi.

25.11.2018 20:08  Güncelleme: 09:30

İran'ın Kirmanşah eyaletinde meydana gelen deprem sonucunda 156 kişinin yaralandığı açıklandı. Deprem bölgesinde geniş çapta arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

İran'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a> ve <a class='keyword-sd' href='/irak/' title='Irak'>Irak</a>'ta Hissedildi
Yerel kaynaklardan paylaşılan görüntülerde, depremin bazı binalarda yıkıma neden olduğu görülüyor.

İLK AÇIKLAMA: 156 YARALI VAR

İran'ın Kirmanşah eyaletinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İran Arama ve Kurtarma Teşkilatı Başkanı Murtaza Selimi yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre 156 kişinin yaralandığı bildirdi. Deprem bölgesinde 18 arama ve kurtarma ekibinin bölgeye sevk edildiğini açıklayan Selimi, "Şu ana kadar Serpol Zehab'da 50 kişi, Kasr-ı Şirin'de 45 kişi, Gilan Garb'de ise 61 kişinin yaralandı ve hastanelere sevk edildi. Raporlarımıza göre depremin büyük bir hasar bırakmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

71'inci Tugay Komutanı Yardımcısı, yaptığı açıklamada, "Serpol Zehab şehrindeki arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli yardımlar yapıldı ve çalışmalarımız devam ediyor. Şok geçiren ve yaralanan vatandaşlarımızı hastaneye sevk ettik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran Eğitim Bakanlığı, Kirmanşah bölgesinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

DEPREM BAĞDAT ve HAKKARİ'DEN DE HİSSEDİLDİ

Irak-İran sınırında 6,4 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesinin verilerine göre, Türkiye saatiyle 19.37'te merkez üssü İran'ın Kermanşah vilayetinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Derinliği 7 kilometre olan depremin 160 kilometre uzaktaki Irak'ın başkenti Bağdat'tan da hissedildiği bildirildi. Öte yandan şiddetli depremin Hakkari'nin sınıra yakın köylerinde hissedildiği belirtildi.

AYNI BÖLGEDE YÜZLERCE İNSAN DEPREM KURBANI OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl İran'ın Kirmanşah vilayetinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem, İran'da 620 kişinin ölümüne ve 12.000'den fazla kişinin yaralanmasına, Irak'ta da 8 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Yaşanan depremde 30.000 ev de zarar görmüştü.

İran'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem Türkiye ve Irak'ta Hissedildi
İran'da sık sık deprem meydana gelen Kirmanşah vilayeti, Irak sınırında bulunuyor.

İRAN'IN DEPREM BÖLGESİ KİRMANŞAH

Kirmanşah vilayeti, Güneyinde Arap, güneybatısında Afrika levhası, kuzeyinde Avrasya ve doğusunda da Hint deprem plakaları arasında sıkışan İran'ın %90'ı aktif deprem fayları üzerinde yer alıyor. Kirmanşah vilayeti sık sık depremlerle dünya gündemine geliyor.

İran\'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem Türkiye ve Irak\'ta Hissedildi

Son Dakika Güncel İran'da Meydana Gelen 6,4 Büyüklüğünde Deprem Türkiye ve Irak'ta Hissedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement