Resulayn'da YPG'li teröristlerden hain saldırı: 5 askerimiz yaralandı - Son Dakika
Güncel

Resulayn'da YPG'li teröristlerden hain saldırı: 5 askerimiz yaralandı

Barış Pınarı Harekat alanı Resulayn bölgesinde, terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerce keşif ve gözetleme yapan askerlerimize drone, havan ve hafif silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 askerimiz yaralandı, teröristlere anında karşılık verildi.

24.10.2019 16:35  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış Pınarı Harekatı sürerken Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi: Barış Pınarı Harekat alanı Resulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/ YPG'li teröristlerce yapılan drone, havan ve hafif silah saldırısında beş personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa çerçevesinde gerekli karşılık verilmiştir.

"ANINDA KARŞILIK VERİLMİŞTİR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Barış Pınarı Harekât alanı Resulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG'li teröristlerce yapılan drone, havan ve hafif silah saldırısında beş personelimiz yaralanmış, meşru müdafaa çerçevesinde gerekli karşılık verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekât bölgesinde keşif-gözetleme ve mayın/EYP temizleme faaliyetlerine devam etmektedir. Konuya ilişkin olarak medyada yer alan diğer iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Meşru müdafaa kapsamında icra edilen faaliyetler, birliklerimizin güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Resulayn'da YPG'li teröristlerden hain saldırı: 5 askerimiz yaralandı

YPG'YE 150 SAAT GERİ ÇEKİLME SÜRESİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için gittiği Rusya'nın Soçi kentinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Toplantınına ardından Başkan Erdoğan ve Putin, Suriye ilgili alınan tarihi kararları açıkladı. Toplantının ardından, 'Türkiye- Rusya Federasyonu Arasında Mutabakat Muhtırası' yayınlandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi Soçi'de gerçekleşti. Saat 13.27'de başlayan görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü. Görüşmede, SDG'nin 150 saat içinde 30 kilometrederinlikteki 'güvenli bölge'den çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığı ve Türkiye ile Rusya güçlerinin ortak devriye yapması konusunda anlaşıldığı açıklandı.

RUSYA MUTABAKAT GEREĞİ DEVRİYEYE BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki mutabakat muhtırası gereği Rus askeri polisi ile devriye turlarına başlandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "22 Ekim'de Soçi'de Türkiye-Rusya arasında imzalanan mutabakat muhtırasına uygun olarak, bugün Rus askeri polisi, ilk defa Suriye'nin kuzeyinde belirlenmiş rotada devriye gezdi" ifadeleri yer aldı. Rus Devriye Polisi'nin bu devriye gezileri ile ilgili görüntüler de yayılmaya başladı. Buna göre Rus Devriye Polisi'nin mutabakat muhtırası çerçevesinde belirlenen noktalarda zırhlı araçlarla tur attığı görüldü.

Resulayn\'da YPG\'li teröristlerden hain saldırı: 5 askerimiz yaralandı

Son Dakika Güncel Resulayn'da YPG'li teröristlerden hain saldırı: 5 askerimiz yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mehmet şimşek: Yalan haber yapmayın askerimiz onların bölgesine gönderildi onlarda karşılık veriyor askerlerimize..yuh be burda doğru haber ajansları kalmamış be 1 1 Yanıtla
    Sefa karaman : Sen nerden biliyosun kardeşim 0 0
  • Sefa karaman : Sen nerden biliyosun kardeşim 0 0 Yanıtla

Advertisement