Soylu: "Operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür" - - Son Dakika
Güncel

Soylu: "Operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür" -

Soylu: "Operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Operasyonların 17 Aralık'ta nasıl gerçekleştirildiği çok açık ortadadır.

03.03.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Operasyonların 17 Aralık'ta nasıl gerçekleştirildiği çok açık ortadadır. Şunu net ifade etmek gerekir ki operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür" dedi.

Soylu, Keçiören'de partisinin Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 17 Aralık Operasyonu kapsamındaki tahliyelerle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Soylu, şu yanıtı verdi:

"Türkiye bugün ortaya koymuş olduğu yürüyüşüyle modern hukuk devletini hedeflemektedir. Modern hukuk devletine yönelik adım atmaktadır. Sayın Arınç'ı akşam ben de dinledim, yaptığı değerlendirmeleri izleme fırsatı elde ettim. Bu operasyonların 17 Aralık'ta nasıl gerçekleştirildiği çok açık ortadadır. Şunu net ifade etmek gerekir ki operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür. Neredeyse devlet operasyonun başlangıcından itibaren lime lime edilmiştir. İnsanların temel hak ve hürriyetleri masumiyetleri lime lime edilmiştir. Sadece dört beş medya organının artı Türkiye'de bir karışıklık meydana getirmek isteyen paralel yapının elbetteki ortaya koyduğu tezlerle bir değerlendirme yorumu yaparsak hem hukuku yaralarız, hem de şahsi kanaatime göre hukukun ötesinde insanların masumiyetlerini yaralarız."

Menderes'in idam edildiği gün ülkedeki hava ile bugünkü atmosfer arasında, Turgut Özal'ın iktidar olduğu ve karşı karşıya kaldığı hakaretlerin oluştuğu günle bugün arasında 180 derece fark bulunduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Bazen toplumlar, bir takım güçler tarafından dezenformasyonla karşı karşıya bırakılabilirler. Bizim vicdanımız şuna karar verecek, bu olayı bütün çıplaklığıyla görür bu olayın çıplaklığı üzerinden her birimiz kendi adımıza değerlendirme yapabilme fırsatına sahip olabilirsek, vicdanımız o zaman karar verir. Ama birçok dezenformasyon ortasında bir ülkenin başbakanının, cumhurbaşkanının dinlendiği ve hepsine ayrı ayrı oyunlar kurgulandığı bir sürecin ortasında şantajların, montaj kasetlerinin, iftiraların havada uçuştuğu bir zaman dilimi içerisinde ben insanların masumiyetiyle ilgili değerlendirme yapmamın hem kendi hukuka bakış açımdan, hem de insanların masumiyetlerine bakış açımdan çok değerlendirmiyorum.

1960 ihtilalinden bir gün sonra hala üniversitesinde kürsüsü bulunan zat Menderes hükümetinin o gün binlerce İstanbul Üniversitesi gencini kıyma makinesinden geçirdiğini söylemiştir. Bunun üzerinden aylar geçmiş. CHP Genel Sekreteri, İsmet İnönü'ye bunun doğru olmadığını bunun toplumla paylaşılması gerektiğini söylemiştir. İsmet İnönü'nün verdiği cevap manidardır. 'Bırak millet böyle bilsin'. Bu milletin doğruları bilmeye hakkı var. Bizim görevimiz, hükümet olarak bu milletin doğrularıyla bu milleti buluşturmaktır. Öncelikle çok hassas olması gerektiği kanaatindeyim, kimse için yargı kararı belli olmadan da bu konularda söz söylemem."

-"Türkiye'nin gücü azaltılmaya çalışılıyor"

"Bülent Arınç 17 Aralık'la ilgili daha yukarıdan bir üst gücün bunu planlamış olabileceğini ifade etti, bu konudaki görüşünüz nedir? sorusu üzerine Soylu, buna yüzde yüz katıldığını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası bir operasyonla karşı karşıya kaldığını belirten Soylu, Türkiye'nin gücünün azaltılmaya çalışıldığını, Türkiye'ye dinamizm sağlayan demokrasiyi sorgulanabilir hale getirmeye çalışan bir anlayışın olduğunu vurguladı.

Türkiye'de buna maşa olup hükümeti arkadan hançerlemeye çalışan bir anlayışın net olarak görüldüğünü ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"CHP'nin tek parti döneminde neler yaptığı bilmiyor muyuz? Millet özgürlüğüne, hakkına hukukuna insanların birey olarak onurlu bir şekilde yaşamasına nasıl müdahale ettiğini bilmiyor muyuz? Bunu yaşayan dine, inançlara, insanların milli geleneklerine örflerine adetlerine bu kadar hücum eden bir siyasi partiyle, bugün ben dindarım diyen insanların birlikteliğinden hicap duyuyorum. Tarih önünde bunun hesabını veremeyecekler. CHP kongresinde Mustafa Sarıgül, Ateş Ünal Erzen'i yumruklayacak, ondan sonra dönecek Trabzonlularla ilgili bir etkinlikte Trabzonlu birisinin ne olduğunu da bilmediğimiz bir meseleyle ilgili yumruk sallayacak. Bu da cemaate çok yakışır. İstanbul'da Mustafa Sarıgül'ü desteklemeleri cemaate çok yakışır, alsınlar hayırlı ve uğurlu olsun. Tarihe bir kara leke olarak geçeceklerdir. Biz yanlış yapıyorsak onlar da söylesinler.

Bugün Ekrem Dumanlı'nın Başbakanı hedef alan ahlaktan yoksun olan yazısını okuduk. Cinnet halindeler, şu an buna gerek yok. Seçime gidiyoruz. Halk kendi kararını verecek. Biz haklıysak bize yönelik bir karar verecek, karşı taraf haklıysa halk ona karar verecek. Bütün dünyanın hürmet gösterdiği bir Başbakan'a hakaret etmenin, dedikodular üzerinden gelecek bezemeye çalışmanın ne anlamı var? Türkiye'ye yazık ediyorlar, insanımıza yazık ediyorlar. 12 yıllık Türkiye'nin kalkınma periyoduna yazık ediyorlar."

Aşağı Eğlence Merkez Camisi'nde kıldığı namazın ardından esnaf ziyaretinde bulunan Soylu, esnaftan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soylu: 'Operasyon medya ile eş zamanlı yürümüştür' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement