Sözlü: "Eğitimin Çıtası Yükselecek" - Son Dakika
Yerel

Sözlü: "Eğitimin Çıtası Yükselecek"

Sözlü: "Eğitimin Çıtası Yükselecek"

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ortaokullar arası “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nda 42 bin 494 projeyi geride bırakan Adana Burç Okulu’nun 4 öğrencisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

24.05.2014 11:44

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ortaokullar arası "Bu Benim Eserim Proje Yarışması"nda 42 bin 494 projeyi geride bırakan Adana Burç Okulu'nun 4 öğrencisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Adana Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Sözeri, Okul Müdürü İlhami Kara, yönetim kurulu üyeleri, ödül alan öğrenciler Eren Can Gür, Ömer Takkin, İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar, kazandıkları başarının içeriğiyle ilgili Başkan Hüseyin Sözlü'ye bilgi verdi.

Sultan Sözeri, ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcılar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yüzel Altunbaşak'tan alan öğrencilerin Adana'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini, kentin adını 3 kez anons ettirdiklerini kaydetti.

Başarı kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Hüseyin Sözlü, Adana'yı en iyi şekilde temsil eden öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Geleceğin bilim insanlarının bu şekilde yetişeceğini, Adana ve Türkiye adına çok mutlu olduğunu ifade eden Hüseyin Sözlü, Adana'da eğitim çıtasını yükseltmek için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı.

Finale kalan ve Türkiye 1.'liği getiren projeler şunlar: Polyominalarla Geometrik Modelleme Projesi'yle Eren Can Gür, Kaynaşan Üçgenler Projesi'yle Ömer Takkin ve matematik alanında Enerji Hidrofan Projesi'yle İlayda Uslular ve Zeynep Tuğçe Acar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü: 'Eğitimin Çıtası Yükselecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement