Sporda Şiddete "Eğitimli Taraftar" Çözümü - Son Dakika
Yerel

Sporda Şiddete "Eğitimli Taraftar" Çözümü

Mustafa Çiftçi - Spor sahalarında yaralanma, hatta ölümlerle sonuçlanan şiddet olaylarının ortadan kaldırılması, stat ve salonlarda taraftar taşkınlığı, küfür ve saldırıların önüne geçmek için Mersin'de, ilkokul çağındaki çocuklara taraftarlık...

29.01.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Çiftçi - Spor sahalarında yaralanma, hatta ölümlerle sonuçlanan şiddet olaylarının ortadan kaldırılması, stat ve salonlarda taraftar taşkınlığı, küfür ve saldırıların önüne geçmek için Mersin'de, ilkokul çağındaki çocuklara taraftarlık eğitimi verilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Akdeniz Oyunları'na hazırlık kapsamında hayata geçirilecek "Bugünün Seyircisi Yarının Sporcusu Projesi" kapsamında, ilkokul çağındaki çocuklara "yenilginin nasıl atlatılacağı",

"zaferin nasıl kutlanacağı" gibi konularda uzman eğitmenler tarafından dersler verilecek.

1 Şubat'tan itibaren hayata geçirilecek projeyle Türkiye'de sadece sporcunun değil, aynı zaman da zeki, çevik ve spor ahlakına sahip taraftarların da yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sporu, fanatizme teslim etmemek için ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Futbolda şiddetin dünyanın her bölgesinde karşılaşılabilen bir olgu olduğunu belirten Koç, "Futbolun kurumsallaştığı ülkelerde yıllar öncesinden başlayan çalışmalarla şiddetin önlenmesine dair önemli mesafeler alındı. Şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yanı sıra eğitim verilmesi de şart. Taraftar profilleri üzerinde detaylı araştırmalar yapılıp, eğitilmesi gerekiyor" diye konuştu.

-"Çocuklara olimpik kültürü verilecek"-

Özellikle ilkokul çağındaki çocukların projeye dahil edileceğini belirten Koç, şöyle devam etti:

"Hedefimiz tamamen küçük yaş çocuklarımız. Mahallerinden mobil araçlarla alıp, stat ve salonlara getireceğimiz çocuklara eğitim vereceğiz. Bu çocuklara, seyircinin ne demek olduğunu, yenildiği zaman sıkıntısını nasıl atlatılabileceğini, zaferin nasıl kutlanacağını anlatacağız. Temelden çocuklarımıza olimpik kültürü vermiş olacağız. Böylelikle çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren spora aşina olacaklar."

Koç, projeyle Akdeniz Oyunları'na seyirci desteği de sağlanacağını belirterek, "Ama oyunlara gelenler toplama seyirci olmayacak. İl Müdürlüğü olarak Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun da desteğiyle hayata geçirdiğimiz projeyle disipline özgü seyirci yetiştireceğiz. Tenis seyircisi ayrı, atletizm seyircisi ayrı, voleybol seyircisi ayrı yetiştirilecek. Seyirci projesiyle hem alt kültür oluşturacağız hem de statlardaki, salonlardaki anarşinin ve şiddetin önüne geçeceğiz" dedi.

Akdeniz Oyunları'na kadar yaklaşık 14 bin öğrenciyi bu konuda eğitmeyi planladıklarını anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Bu grupların içerisinde göçle kentimize gelen çocuklarımız da yer alacak. Bu çocuklarımız tenis müsabakasında görev alacak. Bir futbol müsabakasında top toplayıcı olabilecek. Atletizm de sepet taşıyıcı bir çocuk olabilecek. Bu bir kültür. Bu kültüre dahil olanlarla birlikte mutlu sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz."

Yayıncı: Sevil Çelik - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sporda Şiddete 'Eğitimli Taraftar' Çözümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement