Su ve Çevre Ödülleri" - Son Dakika
Güncel

Su ve Çevre Ödülleri"

Su ve Çevre Ödülleri"

Hayat İçin Su Derneğince bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Su ve Çevre Ödülleri"nde, 18 büyükşehir belediyesi, 16 il belediyesi ve 18 sular idaresini değerlendirildi Törende, Ankara Büyükşehir Belediyesine "Çevreye en çok yatırım yapan belediye" ve "En iyi atık yönetimine sahip belediye" ödülleri verildi.

30.12.2013 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat İçin Su Derneğince (HAYSU) bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Su ve Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu.

HAYSU Yönetim Kurulu Başkanı Melih Furkan Yapalak, JW Marriott Oteldeki törende, suyun sürdürülebilir kalkınmadaki rolü, suyun doğru kullanımı, yaşam kalitesinin artırılması ve su kültürünün oluşturulmasını amaçladıklarını söyledi.

Dünyada her yıl 2 milyonu çocuk olmak üzere 3 milyon kişinin su ve su kirliliğinden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle öldüğüne işaret eden Yapalak, "Bu ödüllerle yerel yönetimlerin suyun verimli kullanılması, sağlıklı dağıtımı ve su farkındalığının kazandırılması noktasındaki çalışmaların geliştirilmesine, uygulanması ve sürdürülmesine destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

HAYSU Yönetim Kurulu Üyesi ve Jüri Başkanı Nizami Aktürk ise, HAYSU olarak belediye ve sular idaresinin etkinliklerini üniversiteler, TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından oluşturulan bağımsız bir jüriyle değerlendirdiklerini bildirdi.

Suyun insan yaşamındaki öneminin yanı sıra tarihte suya verilen önem ve çeşitli icatlar hakkında da bilgi veren Aktürk, su medeniyetinden suyu meta olarak gören bir medeniyet haline gelindiğini dile getirdi. Aktürk, suya nimet gözüyle bakan su kültürünün tekrar oluşturulması ve çevre saygının yeniden gündeme gelmesi için yola çıktıklarını da ifade etti.

-Ödüller

"Su ve Çevre Ödülleri"nde 18 büyükşehir belediyesi, 16 il belediyesi ve 18 sular idaresi değerlendirildi.

Bu kapsamda büyükşehir kategorisinde "Çevreye en çok yatırım yapan belediye" ve "En iyi atık yönetimine sahip belediye" ödüllerine Ankara Büyükşehir Belediyesi layık görüldü.

"En iyi Geri dönüşüm yönetimine sahip belediye" ödülü Samsun Büyükşehir Belediyesine takdim edildi.

"En iyi yenilenebilir enerji yönetimine sahip belediye" ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, "En çok çevre eğitimleri düzenleyen belediye" ödülü ise Kayseri Büyükşehir Belediyesine verildi.

İl belediyeleri kategorisinde, "En iyi geri dönüşüm yönetimine sahip belediye" Kastamonu Belediyesi, "En çok çevre eğitimi düzenleyen belediye" ise Çankırı Belediyesi seçildi.

"Çevreye en çok yatırım yapan belediye" ödülü Denizli Belediyesine, "En iyi yenilebilir enerji yönetimine sahip belediye" ödülü Kırşehir Belediyesine verilirken, "En iyi atık yönetimine sahip belediye" ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak belirlendi.

Sular İdaresi kategorisinde ise Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi, "En çok altyapı yatırımı yapan  idare" ödülüne değer görüldü.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi, "En iyi atık yönetimine sahip idare", Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi ise "En iyi su yönetimine sahip idare" oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Su ve Çevre Ödülleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement