Şühedanın Belgeselini 20 Bin Genç İzleyecek - Son Dakika
Yerel

Şühedanın Belgeselini 20 Bin Genç İzleyecek

Çağlar Sefertaş - Sarıkamış harekatı bilincini tüm gençlere aşılamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hazırlanan "Gençlik Şühedanın İzinde" belgeselini, 2 haftada 10 bin kişi izledi.

17.05.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlar Sefertaş - Sarıkamış harekatı bilincini tüm gençlere aşılamak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hazırlanan "Gençlik Şühedanın İzinde" belgeselini, 2 haftada 10 bin kişi izledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim ve Kültür Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için 6 Ocak'ta saygı yürüyüşü gerçekleştirildiğini anımsattı.

Türkiye'nin dört bir tarafından 20 bin gencin katıldığı yürüyüşün, vefa, sadakat ve sevda yürüyüşü olduğunu belirten Mahmutoğlu, "Katılım yeter mi- Elbette değil. Bu sene yapılan yürüyüş 100. yılda gerçekleştirilecek yürüyüşe ara taşı oldu, önemli bir aşamaydı" dedi.

Mahmutoğlu, yürüyüşle ilgili "Gençlik Şühedanın İzinde" adlı belgesel hazırlandığını ve belgeselin bakanlıkta 2 hafta içinde 10 bin kişiye izletildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Hedefimiz bu yıl 20 bin kişinin katıldığı bu vefa yürüyüşünü en az 20 bin gencimize de izletmek. Bu amacı da hemen hemen yarıladık. Belgeseli 81 ilde il müdürlerimize ulaştırdık ve mümkün olduğunca çok okulumuzda, çok sayıda gencimize bu belgeselin izletilmesini istedik. Bu aynı şekilde Çanakkale'de olduğu gibi bir şuur, bur uyanma, bir bilinç yakalama için yapılan çalışmalardır. Sarıkamış Şehitleri'nin hatırası için ne kadar çalışsak, ne kadar gayret sarf etsek zaten o yolda hiçbir şey yapmış sayılmayız."

-"Çanakkale ve Sarıkamış tarihimizin laboratuvarlarıdır"-

Önümüzdeki yıllarda yürüyüşe daha fazla gencin katılacağına inandığını kaydeden Mahmutoğlu, "Geçen yıl Kars merkez ve ilçelerinden 6 bine yakın vatandaş katıldı. Kars merkez ve ilçelerinden katılım önümüzdeki yıl en az 10 bin olmalı. O yüzden bu belgeselin Kars merkez ve ilçelerinde her öğrencimizin izlemesini, bu konuyla alakalı bilgi sahibi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Son 10 yıldır Çanakkale Şehitleri'nin bütün ülke satında büyük bir duyguyla anıldığını anlatan Mahmutoğlu, "Çanakkale ve Sarıkamış tarihimizin laboratuvarlarıdır ve birbirinden ayrılmaz iki tarihi vakamızdır. Çanakkale ve Sarıkamış'ı bir arada görmek durumundayız" dedi.

Yayıncı: Yücel Velioğlu - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şühedanın Belgeselini 20 Bin Genç İzleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement