Suriye İçin "İlmek İlmek Örüyoruz" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Suriye İçin "İlmek İlmek Örüyoruz" Kampanyası

Suriye İçin "İlmek İlmek Örüyoruz" Kampanyası

Suriye'deki çatışmalardan etkilenen Suriyelilere yardım etmek için başlatılan kampanyalara bir yenisi eklendi.

10.02.2013 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki çatışmalardan etkilenen Suriyelilere yardım etmek için başlatılan kampanyalara bir yenisi eklendi.

Türkiye ile Suriye arasında manevi bir bağ kurulması amacıyla AK Parti Konya İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan Suriye için "İlmek İlmek Örüyoruz" kampanyasıyla Konyalı kadınlar tarafından Suriyeli çocuklar için örülen atkı, bere, hırka, yelek gibi kıyafetler toplanarak, örenlerin mesajlarıyla birlikte Suriye'ye gönderilecek.

Kampanyayı yürüten Konyalı gençlerden Munise Ögeç ve Sevda Gök, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nu ziyaret etti. Kampanyaya destek veren Sare Davutoğlu, Suriyeli çocuklar için iki yelek ve bir atkı ile kampanyaya katıldı. Davutoğlu, kızı Meymune Davutoğlu'nun kampanya için gönderdiği örgü yeleği de Konyalı gençlere verdi.

Ögeç ve Gök de Sare Davutoğlu'na "Özgür bebekler" adını verdikleri Türk bayrağı ve özgür Suriye'nin sembolü olan bayrağın renklerinde hazırlanmış örgü bebekleri ve kampanya için gönderilen örgü kıyafetleri gösterdi.

-Davutoğlu: "Bunu mutlaka hatırlayacaklardır"-

Kampanyayla ilgili Konyalı gençlerden bilgi alan Sare Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle gençlerin, sizin aslında bunu düşünmüş olması beni çok etkiledi. Çünkü sizler aslında dikişi, nakışı, örgüyü çok bilmeyen bir nesilsiniz. Buna rağmen bunu düşünmüş olmanız çok güzel. Para yardımı yapılıyor, vakıflara, derneklere gönderiliyor veya SMS'ler vasıtasıyla çeşitli yardımlar yapılıyor daima. Fakat bu çok farklı bir şey. Çok anlamlı bir şey. Bir seferde de kullanılacak bir şey değil aslında. Kullanıldıkça insan çünkü el emeği ile hazırlanmış her şeye daha fazla değer verir."

Davutoğlu, gönderilen kıyafetleri kullanan Suriyelilerin mutlaka kıyafetler örülürken içine katılan sevgiyi, muhabbeti, merhameti hissedeceklerini belirterek, "Sonra da bunu mutlaka hatırlayacaklardır. Yıllar sonra eminim ki bunu unutmayacaklardır. İnşallah bu, daha yayılan, bütün Türkiye'yi kapsayan bir proje haline dönüşür" diye konuştu.

-"Allah benim çocuklarımın ömrünü bu yelekleri giyen çocuklara versin"-

Davutoğlu, gönderilen örgü kıyafetleri incelerken, çocuklarını kaybeden Fatma Turhan isimli bir kadının ördüğü yeleklere iliştirdiği notu okudu.

"Bu ördüğüm yelekler benim ölen çocuklarıma öbür dünyada örtü olsun. Allah benim çocuklarımın ömrünü bu yelekleri giyen çocuklara versin" yazılı not, Davutoğlu'nu duygulandırdı.

Davutoğlu, notu okuduktan sonra "Aslında beni kampanyanın en çok etkileyen yanı o oldu. İnsan birçok kişi için alışveriş yapar, birçok kişi için bir şeyler alır, para yardımı yapar. Ama ancak çok yakınlarına bir şey örer. Sevgi emektir çünkü. Örerken de mutlaka sevgisini katar" dedi.

-Kıyafetlerle birlikte ören kişilerin notları da gönderilecek-

Kampanyayı yürüten gençlerden Munise Ögeç ve Sevda Gök de maddi yardımların zaten yapıldığını, ancak Suriyelilerle aralarında manevi bir bağ kurmak istediklerini söyledi.

"İlmek İlmek Örüyoruz" kampanyasıyla ilgili bilgi veren Munise Ögeç, projeyi AK Parti Konya İl Gençlik Teşkilatı olarak başlattıklarını, ancak bunu Konya şehri genelinde bir yardımseverlik göstergesi haline getirmek istediklerini söyledi.

Ögeç, "Örmek Türk geleneğinde sevgidir, maneviyattır. İnsan çocuğuna, torununa, eşine örerken sevgiyle, şefkatle örer. Biz de Suriye'de soğukta kalmış, soğukla mücadele eden kardeşlerimiz için ilmek ilmek örüyoruz, aradaki manevi bağı sağlamak için de örüyoruz" dedi.

Sevda Gök de "Bize gelen örgüleri tek tek paketliyoruz, kayıt altına alıyoruz. Getiren kişilerin isimlerini yazıyoruz. Bu kişilerin orada bu örgüleri vereceğimiz kişiye iletmemizi istediği bir not istiyoruz onlardan ve bu notları Arapça'ya çevirtiyoruz. Suriye'de verdiğimiz kişiye, annesine, babasına iletiyoruz bu notları. Daha sonra bu notların geri dönüşünü alıyoruz. Onları da Türkçe'ye çevirip, bu örgüyü ören kişiye iletiyoruz" diyerek, kampanyanın nasıl yürütüldüğünü anlattı.

Üç hafta önce başlatılan kampanya kapsamında Konya genelinde şu ana kadar 500 parça örgü kıyafet toplandı, ancak bu sayının kampanya bitimine kadar 2 bine ulaşması hedefleniyor. Toplanan kıyafetler 15 Şubat'ta insani yardım kuruluşları aracılığıyla Suriye'de ihtiyaç sahibi kişilere gönderilecek. Örgüsünü yetiştiremeyenler 15 Şubat'tan sonra da kıyafetleri Suriye'ye daha sonra gönderilmek üzere teslim edebilecek.

Muhabir: Tuğrul Çam - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye İçin 'İlmek İlmek Örüyoruz' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement