Suriyeli Ailenin İddiası: Diyalize Almadılar, Gün Verince Hastamız Öldü - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Ailenin İddiası: Diyalize Almadılar, Gün Verince Hastamız Öldü

Suriyeli Ailenin İddiası: Diyalize Almadılar, Gün Verince Hastamız Öldü

Suriye'deki iç savaştan kaçtıktan sonra Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne yerleşen böbrek hastası 54 yaşındaki Muhammed İbrahim'in, kaldırıldığı Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde diyalize alınmayarak kendisine ileri bir tarih verilmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

11.05.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki iç savaştan kaçtıktan sonra Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne yerleşen böbrek hastası 54 yaşındaki Muhammed İbrahim'in, kaldırıldığı Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde diyalize alınmayarak kendisine ileri bir tarih verilmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi. İbrahim'in yeğeni Erdal Kılınç, amcasının acil olarak hastanelere götürüldüğünü, hemen müdahale edilmediği, gün verildiği için yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Suriye'den Kızıltepe İlçesi'ne gelerek burada yaşamını sürdüren Muhammed İbrahim, böbrek rahatsızlığı artınca iddiaya göre, kaldırıldığı Mardin ve Diyarbakır'daki hastanelerde diyalize alınmadı. Kendisine diyaliz için gün verildi. Cenazeyi Devlet hastanesi morgundan alan İbrahim'in ailesi gözyaşları dökerken, yeğeni Erdal Kılınç, amcası Muhammed İbrahim'in diyaliz hastası olduğu için Mardin Valiliği kararıyla Türkiye'ye getirilerek Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Kılınç, amcasının Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yapılan tahlillerin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne ve ardından Diyarbakır'a sevk edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bize, 'Gidin Salı günü gelin' denildi. Benim hastam ölüyor ama bana gün veriyorlar. Cumartesi günü tekrar Mardin Devlet Hastanesi'ne gittim. Mardin Devlet Hastanesi bu kez Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. 112'yi aradım, bana, 'Türkiye'de hiç bir yerinde bu hastaya bakacak yer yok' denildi. Sağlık Bakanlığı'nı defalarca aradım. 'Benim hastam ölüyor, Allah için bu hastaya yardım edin' diyorum hiç kimse yardım etmedi ve sonunda amcam öldü. Resmen hastamı öldürdüler, müdahale etmediler. Cinayet işlendi, davacıyım."

Aile, Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na suç durusunda bulunurken, Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, hasta için yapabilecekleri bir şey olmadığı için onu Diyarbakır'a sevk ettiklerini bildirdi. Diyarbakır'daki yetkililer bu konudaki sorulara yanıt vermedi.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Ailenin İddiası: Diyalize Almadılar, Gün Verince Hastamız Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement