Suriyelilere Türkçe Kursu - Son Dakika
Yerel

Suriyelilere Türkçe Kursu

Siverek ilçesinde, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar için Türkçe okuma yazma kursu açıldı.

08.02.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar için Türkçe okuma yazma kursu açıldı.

Suriye'nin çeşitli kentlerinden kaçıp Şanlıurfa'ya gelen, yakınları ve hayırseverlerin desteğiyle Siverek'te kiralanan evlerde kalan sığınmacıların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla kaymakamlığın talimatıyla kurs açılmasına karar verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü görevlilerin yaptığı çalışmayla kursa ilk etapta 35 sığınmacının kaydı yapıldı. Aralarında Suriyeli üniversite öğrencilerinin de bulunduğu grup için haftanın 4 günü verilecek kurslar başladı.

Toplam 2 ay sürecek kurs sayesinde Suriyelilerin gündelik yaşamda zorluk yaşamaması amaçlanıyor.

-Yeni kursların açılması talebi-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücesoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursa rağbetin fazla olduğunu söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileriyle görüşüp yeni kurs açmak için talepte bulunduklarını anlatan Yücesoy, olumlu cevap gelmesi halinde bunun gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Yücesoy, "Mevcut kursta her yaş grubundan kursiyerler var. Türkçe'yi öğrenme konusunda oldukça hevesliler. Amacımız Suriyeli sığınmacıların dilimizi en kısa sürede öğrenmesini sağlamak. Bu sayede günlük hayatta daha rahat iletişim kurabilecekler" diye konuştu.

Kursiyerler de kendilerine sunulan hizmetten dolayı yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: Şükrü Dolaş/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilere Türkçe Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement