Tarihin Kapısı Aralandı: 2 Büyülü Şehir Jakarta ve İstanbul Moda Rüzgarında Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Tarihin Kapısı Aralandı: 2 Büyülü Şehir Jakarta ve İstanbul Moda Rüzgarında Buluşuyor

Tarihin Kapısı Aralandı: 2 Büyülü Şehir Jakarta ve İstanbul Moda Rüzgarında Buluşuyor

Geçmişten günümüze kadar sanat ve yaşam biçiminde benzer değerler taşıyan iki müslüman ülke Endonezya ve Türkiye, dünyadaki muhafazakar tekstil ve moda pazarının en önemli oyuncuları olarak güçlerini birleştiriyor.

23.09.2017 09:24  Güncelleme: 09:26

28 Eylül Perşembe Günü Saat 14:00'da Conrad Otel'de yapılacak The Gate: Jakarta- İstanbul buluşmasında 7 Endonezyalı tasarımcı ve marka hem koleksiyonlarını sunacak hem de dünya muhafazakar moda sektörüne dair bilgi ve tecrübelerini ''Indonesia Experience'' teması ile Türk Tasarımcılarla birlikte masaya yatırma firsatı bulacak. The Gate: Jakarta-İstanbul projesiyle iki ülke arasındaki ticari köprüler güçlendirilirken, Dünya muhafazakar moda sektörünün gelişimine büyük katkı sağlanacak.
Projenin ilk ayağı geçtiğimiz Nisan ayında Jakarta'da gerçekleştirilerek, Türkiye'nin önemli tasarımcılarının, Endonezya moda sektörünün önde gelen isimleriyle buluşması sağlandı. Endonezya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın da desteklediği organizasyonda 400'ün üzerinde sektör temsilcisi buluştu, Türkiye'de tekstil sektörü ve olası işbirliği fırsatları büyük bir ilgiyle dinlendi.

The Gate: Jakarta-İstanbul projesinin mimarları muhafazakar moda sektöründe yaptıkları uluslararası organizasyonlarla isimlerini duyuran Franka Soeria ve Özlem Şahin, kurdukları Think Fashion ile küresel anlamda başarılı işlere imza atarken, hedeflerini her geçen proje sonrası daha da büyütüyorlar.

Think Fashion kurucu ortağı Özlem Şahin "The Gate: Jakarta-İstanbul projesi, iki ülke arasındaki dostluğu ve ticari ilişkileri moda ve tekstil odağında geliştirmek için İstanbul Endonezya Konsolosluğu ile dizayn ettiğimiz bir proje. Her iki ülkenin sektörde sahip olduğu fırsat ve imkanları öncelikle iyi anlamak, mevcut bariyerleri ortadan kaldırmak, yeni iş olanaklarını ortaya çıkartmak projedeki ana hedefimiz. Think Fashion olarak Istanbul, Londra, Dubai gibi dünyanın farklı başkentlerinde organize ettiğimiz moda haftalarında ülkeler arası işbirliklerinin geliştirmesine çok ihtiyaç olduğunu fark ettik. Örneğin satın almacı ve tasarımcı işbirlği yapmak için hazır fakat prosedürler ve yaptırımlar o kadar zorlayıcı ki, her iki taraf da bir süre sonra pes ediyor. The Gate: Jakarta-Istanbul ile bu gibi problemlere çözüm bulmayı, Jakarta ve İstanbul'u muhafazakar giyim sektörünün başkentleri yapmayı hedefliyoruz!"

Bölgedeki muhafazakar moda uzmanı olarak tanınan Franka Soeria ise "Birçok farklı alıcı tarafından ziyaret edilen İstanbul'un muhafazakar giyim sektörü için ana merkez olduğunu görüyoruz, İstanbul/Türkiye aynı zamanda muhafazakar modanın nasıl küresel bir dile sahip olabileceğinin de mükemmel bir örneği. Endonezya geniş bir market ve sınırsız inovasyonlara sahip. Endonezyalı tasarımcılar muhafazakar giyimi tanıtmak için bütün Dünya'yı geziyorlar. Bu ilişki her iki ülkenin de küresel pazarda daha güçlü olmasına yardımcı olacak." sözlerini sarfetti.
Think Fashion ile birlikte The Gate:Jakarta İstanbul projesine ev sahipliği yapan Endonezya Başkonsolosu Herry Sudrajat "Türkiye'deki muhafazakar moda sektörü hızla gelişiyor. Endonezyalı tasarımcıları Türkiye'deki muhafazakar moda sahnesiyle tanıştırmamız çok önemli. Bu projede başarılı Think Fashion partnerliğiyle güzel sonuçlar alacağımıza olan inancımız tamdır"dedi.


KİMLER VAR?

Endonezya modasının en prestijli ve endonezya muhafazakar modasının öncü tasarımcılarından sayılan Avusturalya'dan Hollanda'ya birçok ülkede defileler yapan; 2010 yılında Sultanahmet'te koleksiyon çekimleri yapacak kadar Türkiye'ye yakın; Mercedez Benz Asya Ödülü sahibi Irna Mutiara ve onun zarif stilleri zirveye taşıyan gelinlik markası Irna La Perle, Amerikada 21 satış noktasında sokak modasına yeni bir soluk getiren ve Endonezyadanın en iyi girşimlerinden biri olarak ödüllendirilen Applecoast Noore ve Malezyadan Singapura, Brunei'den Avustrulya'ya son yılların başat akımlarından uzun ve geniş stilin öncülüğünü üstelenen Jawhara Syari, etnik stili ile global pazarda büyük beğeni toplayan Elemwe by Lily Mariasari , kısa sürede ise tasarımları en prestijli moda platformlarında yerini alan aynı zamanda bir moda influnecerı da olan Sazy Zahra, Avrupa'nın en prestijli moda aktivitelerinden Fashion Glam Couture- Paris'te endonezya muhafazakar giyim modasını başarıyla temsil eden Istanbul Modest Fashion Week ve CPM- Moskova gibi uluslararası platformalarda Endonezya'ya a has geleneksel kumaş, doku ve el işlemelerinin en zarif yorumlarıyla stilinin altını başarıyla çizen Anggia Handmade by Anggia Mawardi, mentörlüğünü Franka Soeria'nın yaptığı Endonezyalı Genç Yetenekleri Uluslararası arenada güçlendirmek ve desteklemek için oluşturulan şuan içinde Run into Hijab, Sumayya Faith, The Official ve daha birçok marka ve tasarımcıyı toplayan ülkenin prestijli yayını SWA dergisi tarafından global olarak en çok etkiye sahip Endonezyalı diasporalardan biri olarak da seçilen #Markamarie platformunun öncülerini Türkiye'de ağırlayacak.

DESTEKÇİLER

The Gate: Jakarta İstanbul projesi; Kariyer Eğitim Kurumları, Haberler.com, Aysha Magazine, Noor Magazine, A la Hijab, İstanbul Başkonsolosluğu Endonezya Kadınlar Derneği, Kolam Ikan Creative ve #Markamarie gibi iki ülkeden önemli kurumlar tarafından desteklenmektedir.

Not: Dünya basınında büyük yankı bulan Istanbul Modest Fashion Week ve London Modest Fashion Week organizasyonlarının ardından Think Fashion , 8-9 Aralık 2017 tarihinde Dubai Modest Fashion Week'i gerçekleştirecek.


Bilgi ve İletişim:
Medya Direktörü: Fatma Yıldırım/0545 817 42 64/fatmaoskay@gmail.com
Proje Koordinatörü: Şeyma Yıldız/0539 822 15 02/seyma@thinkfashion.com
Instagram: thegateindonesia
Website: thinkfashion.co
Instagram: @thinkfashionco

Son Dakika Güncel Tarihin Kapısı Aralandı: 2 Büyülü Şehir Jakarta ve İstanbul Moda Rüzgarında Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement