Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı - Son Dakika
Güncel

Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi" programı kapsamında Muş'ta bölgesel sertifika dağıtım ve proje pazarı açılış töreni düzenlendi.

10.07.2018 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi" programı kapsamında Muş'ta bölgesel sertifika dağıtım ve proje pazarı açılış töreni düzenlendi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Aydın, yürüttükleri projelerle kırsal alanda yaşayan genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunmasını amaçladıklarını söyledi.

3 yıl önce kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programının başlatıldığını anımsatan Aydın, programın bu yıl kırsal alanlarda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 29 ilde hayata geçirildiğini söyledi.

Belirlenen her ilde en az 75 kadın çiftçiye İŞKUR, KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı girişimcilik eğitimlerinin verildiğini kaydeden Aydın, şunları kaydetti:

" Varto, Hasköy, Bulanık ve merkezde 200 başvuru gerçekleştirildi. Başvuruların 75'i eğitime kayıtlı olup, 72'si sertifika almaya hak kazanmıştır. Eğitime katılan girişimci kadın çiftçilerimizin hazırladığı projeler değerlendirilmiş, ilk 10'a girenler proje pazarında sergilenecek. Bu projelerden Bingöl, Bitlis, Elazığ ve Muş'tan ilk 3'e girenler açıklanacak. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak her türlü girişim her zaman devletimiz tarafından desteklenecektir. Girişimci ruhlarını ortaya koyan tüm kadınlar daha ileriye gittiği zaman toplum olarak da güçleniriz."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır ise "Tarım, toprak ananın en güzel, en nazlı bebeğidir. Bu bebek gece gündüz, yaz kış demez emek, fedakarlık, sabır, sevgi, ilgi, bilgi ister. Eziyetine, uykusuzluğuna, yorgunluğuna katlanmak her kişinin karı değildir. Ama verince de öyle bir verir ki bereketi akla hayale sığmaz. Bu bebeği en güzel şekilde büyütmek, beslemek, korumak ve geleceğe hazırlamak ancak kızlarımızın ve analarımızın hüneriyle olacaktır." diye konuştu.

Programa, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kadın girişimciler ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement