Tarsus'ta Meyve Sineğine Karşı Tuzak Dağıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Tarsus'ta Meyve Sineğine Karşı Tuzak Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürüttüğü "Ulusal Mücadele Projesi" çerçevesinde Tarsus ilçesindeki üreticilere 6 bin 100 meyve sineği tuzağı dağıtıldı.

21.07.2018 10:50

Tarım ve Orman Bakanlığının Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürüttüğü "Ulusal Mücadele Projesi" çerçevesinde Tarsus ilçesindeki üreticilere 6 bin 100 meyve sineği tuzağı dağıtıldı.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Ticaret Borsası'nda düzenlenen dağıtım öncesi yaptığı konuşmada, el ele verilmesi halinde Akdeniz meyve sineği probleminin çözülebileceğini söyledi.

Sert çekirdekli meyvelerin toplanıp satıldığını ancak ağaçlarda ya da dallardaki atık meyvelerin birikinti olarak kaldığını vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

"Onun üzerine bu sinekler geliyor, besleniyor, yavruluyor ve büyüyor. Tüm vatandaşlarımızın özellikle çiftçilerimizin bu konuda çok duyarlı olması lazım. Eğer bu problemi çözmezsek hem zarara uğrayacağız hem de üretim azlığından dolayı ve ürettiğimizi satamayacağımızdan ihracatta ciddi bir düşme meydana gelecek, böylece ülkemiz ve bölgemiz döviz ve gelir kaybına sebep olacaktır. Kaliteli ve rekoltenin yüksek olduğu ürün için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir." dedi.

Tarım İl Müdürü Arif Abalı da son birkaç yıl içinde Akdeniz Meyve sineğine karşı 160 bin tuzak dağıtıldığını belirterek, çiftçilere bugün de 6 bin 100 tuzak dağıtılacağını söyledi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise üretim ve kalitenin önemine değinerek, "Akdeniz meyve sineğine karşı burada hepimize çok büyük ve çok önemli görevler düşüyor. "

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Yunus Bayram da bakanlık olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını, Akdeniz meyve sineği tuzağı kullanan çiftçilere dekara verilen 50 liralık desteğin 120 liraya çıkarılacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarsus'ta Meyve Sineğine Karşı Tuzak Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement