TBMM Başkanı Kahraman'ın Laiklikle İlgili Sözleri - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Kahraman'ın Laiklikle İlgili Sözleri

Eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine ilişkin, "Bireysel görüşünü evlatlarıyla torunlarıyla paylaşabilir ama TBMM Başkanı olarak böyle bireysel görüş açıklama hakkı bulunmamaktadır.

27.04.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine ilişkin, "Bireysel görüşünü evlatlarıyla torunlarıyla paylaşabilir ama TBMM Başkanı olarak böyle bireysel görüş açıklama hakkı bulunmamaktadır." dedi.

Murat Karayalçın, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaretinde, Kahraman'ın değerlendirmelerini, derin üzüntü ve hayretle karşıladığını belirtti.

CHP'nin yeni anayasa çalışmalarından çekilmekle doğru bir tavır sergilediğinin, bu açıklamayla ortaya çıktığını ifade eden Karayalçın, şunları söyledi:

"Türkiye için laikliği, bir yaşam nedeni olarak görüyorum. Laikliğin inanç özgürlüğü boyutu vardır ama tüm bunların dışında laiklik, bizim için olmazsa olmaz koşuldur. Bu topraklarda bir ulus olarak yaşamımızı sürdürebilmemiz, laiklik ilkesine bağlıdır. Laiklik olmadan Türkiye, ulusal birliğini koruyarak bu topraklardaki siyasi rejimi ayakta tutamaz. Ortadoğu'daki ülkelerin yaşadıkları trajediyi değerlendirdiğimizde, laikliğin Türkiye için ne kadar önem taşıdığını görürüz. Üzüntü verici yön, Kurtuluş Savaşı'nın karargahı olan TBMM'nin Başkanı'nın, böyle ifadeyi kullanmış olmasıdır. Düzeltirken de benim bireysel görüşümdür açıklamasında bulundu. Bireysel görüşünü evlatlarıyla torunlarıyla paylaşabilir ama TBMM Başkanı olarak böyle bireysel görüş açıklama hakkı bulunmamaktadır."

Karayalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, konuyla ilgili soruya "Ayaküstü yanıt vermek istemiyorum" açıklamasında bulunduğuna değinerek, "Bu açıklama, akıl alır değildir. Başbakan'ın oturarak nasıl yanıt vereceğini merakla bekliyorum. Bunu, siyasi konu olarak görmüyorum. Bu sadece CHP'nin değil herkesin sorunu. Laiklik, inancımız, siyasi tercihimiz ne olursa olsun, bu topraklarda ulus olarak yaşamaktan yana tercihini kullanmış herkesin sorunudur." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Kahraman'ın Laiklikle İlgili Sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement