Tekirdağ'da Proje Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Proje Tanıtım Toplantısı

Trakya Bölgesinde "İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı" proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

07.05.2018 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Bölgesinde "İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı" proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Arttırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı" kapsamında desteklenen projenin tanıtım toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve proje personeli katıldı.

Programda konuşan TBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, projenin başvuru ve kabulü aşamasında kazanılan tecrübeleri anlattı.

Gürcün, üniversite, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının proje çalışmalarında işbirliği yapmasının önemine değindi.

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal da iklim değişikliğinin etkileri minimuma indirmek için tüm sektörlerde adaptasyon çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan tarım ve özellikle hayvancılığın iklim değişikliklerinden nasıl etkileneceğinin ortaya konulması ve eylem planlarının hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan sunumlarla toplantı sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Proje Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement