Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Ziraat Odası yeni yönetimi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

23.02.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Ziraat Odası yeni yönetimi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk Anıtı'nda toplanan Çorlu Ziraat Odası heyeti, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Yavuz, burada yaptığı konuşmada seçimlerde kendilerine güvenerek görev veren bütün delege ve üyelerine teşekkür etti.

Yavuz, ziraat odalarının öncelikli hedeflerinin oda mensuplarına ve onlara bağlı olarak bütün vatandaşların hak ve menfaatlerini gözetmek olduğunu belirterek, tarım sektörünün sürdürülebilir bir sektör olduğunu göstermek zorunda olduklarını söyledi.

Çitçi ve hayvancılıkla uğraşan üyelerinin zaman içinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Bilinen ve görünen sıkıntılarımızı kamu yönetimiyle yapacağımız işbirliği dahilinde çözmek mecburiyetindeyiz. Dünyanın her tarafından olduğu gibi, tarım sektörü çeşitli şekillerde devlet tarafından desteklenmektedir. Bunun amacı, çiftçinin desteklenmesi  kadar gıda güvenliğinin ve oluşabilecek gıda yokluğunun önlenmesi ve artık bir milli güvenlik sorunu haline gelmiş olan beslenme sorunlarımıza bu yönü ile de destek olmasıdır"

Gıda zincirlerinin başlangıç noktası olan ham tarımsal üretimden başlayarak son tüketim noktasına kadar takibinin yapılması konusundaki Tarım Bakanlığı projelerini desteklediklerini belirten yavuz, "Bu konuda başarılı olunması için ziraat odalarının da orada olması gerekir. Gıda güvenliği de en az gıda üretimi kadar önemlidir. İşletme maliyetlerinin yükselmesi, zirai işletmeleri üretim yapamaz hale getirmektedir" diye konuştu.

- Ergene'de kadın sağlığı bilgilendirme toplantısı

Marmara Üniversitesi ve Ergene Belediyesi iş birliğiyle kadınlara yönelik "Üreme sağlığı" konulu toplantı düzenlendi.

Ulaş Hizmet Binası'nda yapılan toplantıda Marmara Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Doğum ve Kadın Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız katılımcılara bilgi verdi.

Yıldız, üretim sağlığı projesi kapsamında çocukluktan ölüme kadar tüm yaşam döneminde kadın sağlığını etkileyen sorunları gündeme alacaklarını  ve herkesi bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, kadınların, kadın hastalıkları konusunda eksik bilgiler ile donatılmış çevreden edinilen bilgilerle tedavi sürecini kendilerince üstlendiklerini söyledi.

Kadınların ne kadar sağlıklı yaşam biçimi uygularsa o ailenin düzeninde de sağlıklı bir yapı oluşacağına dikkat çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu anlayıştan hareketle her hafta belirlediğimiz günlerde dört eğitim modülü oluşturacağız. Eğitim modülünü tamamlayan katılımcılarımıza üretim sağlığıyla ilgili katılım belgesi verilecektir. Halkın sağlığına duyarlılık gösterip projeyi destekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'e teşekkürlerimi sunuyorum."

Ergene Belediye Başkanı Yüksel ise, kadınlara yönelik düzenlenen projenin bir başlangıç olduğunu ve belediye bünyesinde bu tür projelerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement