26 Kişiyi Öldüren Teksas Saldırganı, Akıl Hastanesinden Kaçmış - Son Dakika
Güncel
BBC

26 Kişiyi Öldüren Teksas Saldırganı, Akıl Hastanesinden Kaçmış

ABD'nin Teksas eyaletinde kilisede 26 kişiyi öldüren silahlı saldırganın 2012'de akıl hastanesinden kaçtığı ortaya çıktı. Saldırgan, Temmuz ayına kadar lunaparkta güvenlik görevlisi olarak çalışmış.

08.11.2017 01:46  Güncelleme: 07:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir kilisede 26 kişiyi öldüren silahlı saldırgan Devin Patrick Kelley'nin bir süre yattığı akıl hastanesinden 2012'de kaçtığı öğrenildi.

AKIL HASTANESİNE YATIRILMIŞTI

El Paso kent polisinin raporuna göre eski ABD Hava Kuvvetleri mensubu Kelley, "kendisine ve başkalarına tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle beş yıl önce gözaltına alınmış, ardından New Mexico eyaletindeki Santa Teresa'da bir akıl hastanesine gönderilmişti.

KOMUTANLARINI ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

Kelley aynı yıl aile içi şiddetten divan-ı harpte yargılanmış ve silah sahibi olması ya da satın alması yasaklanmıştı. ABD polisinin raporuna göre Kelley görevde olduğu dönemde komutanlarını ölümle tehdit etmiş, ateşli silahlarını Holloman Havaüssü'ne sokmaya çalışırken yakalanmıştı.

26 Kişiyi Öldüren Teksas Saldırganı, Akıl Hastanesinden Kaçmış

Teksas'taki San Antonio kentinin dışındaki küçük bir kilisede pazar ayini sırasında düzenlenen saldırıda ölenlerin yarısı çocuktu. Olay yerinden kaçan Kelley, daha sonra aracında ölü bulunmuştu.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı'nın Bölge Direktörü Freeman Martin, Kelley'in aldığı kurşun yarasının ardından kendisini öldürdüğünü söylemişti.

SUÇU, ULUSAL ADLİ BİLGİ MERKEZİNE GİRİLMEMİŞ

ABD Hava Kuvvetleri şimdi, eski mensubu olan failin suç kaydıyla ilgili belgenin ulusal veri tabanına nasıl girmediğini araştırıyor. Hava Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada "İlk bilgiler Kelley'nin aile içi şiddet suçunun Ulusal Adli Bilgi Merkezi veri tabanına girilmediğini gösteriyor" denilmişti.

GEÇEN TEMMUZA KADAR LUNAPARKTA GÜVENLİK GÖREVLİSİYMİŞ

Martin "Saldırı ırkçılık veya dini inançlarla ilgili değil. Aile ve dünürler arasında devam eden bir aile içi sorun var. Bu kiliseye giden kayınvalidesine karşı öfkesini ifade ettiğini biliyoruz" demişti. Kelley, geçen Temmuz'a kadar bir lunaparkta güvenlik görevlisi olarak çalışıyordu.

26 Kişiyi Öldüren Teksas Saldırganı, Akıl Hastanesinden Kaçmış
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel 26 Kişiyi Öldüren Teksas Saldırganı, Akıl Hastanesinden Kaçmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement