Terör Saldırıları Protesto Edildi - Ardahan/ - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırıları Protesto Edildi - Ardahan/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplanan gruptan detaylar Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un konuşması Basın açıklamasından görüntü Abubekir Turmaz'ın konuşması Ardahan'da terör saldırıları protesto edildi Önceki gün Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş için Ardahan'da yürüyüş düzenlendi.

20.02.2016 17:40

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplanan gruptan detaylar

Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un konuşması

Basın açıklamasından görüntü

Abubekir Turmaz'ın konuşması Ardahan'da terör saldırıları protesto edildi

Önceki gün Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş için Ardahan'da yürüyüş düzenlendi.

Milli Egemenlik Parkında bir araya gelen Ardahanlılar, burada istiklal Marşı'nı okudu, Merkez Cami İmamı Güven Karakoyun da dua etti.

Ellerinde Türk bayrakları ile Kongre Caddesinden geçen grup, terör örgütü aleyhine slogan atıp, tekbir getirerek Tarihi Kongre Binasında kadar yürüdü.

Burada kalabalığa hitap eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yürüyüşe Türk bayraklarıyla katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

Köksoy, Şehit Güneş'in Ardahanlı olması nedeniyle böyle bir yürüyüş düzenlendiğini ancak bütün şehitler için yüreklerin aynı attığını ifade etti.

Mehmet Akif'in dizeleriyle şehitlere işaret eden Köksoy, "Bu topraklarda gerek 93 Harbi, gerekse Kurtuluş Savaşı ve Ermeni mezalimi sürecinde çok şehitler verdik. Bu topraklarda çok şehitlerimiz yatıyor. Vatanın bütünlüğü elbette ki şehitlerimizin fedakarlığı ile eşdeğerdir. Bütün mukaddeslerimizin sembolleştiği tek değer ise şemsiye olan al bayrağımızdır. Bugün al bayrağımız ile birlikte buradasınız. Hepinizden Allah razı olsun. Bu bayrak vatanımızın en büyük şemsiyesidir" dedi.

Düşmana karşı bugün birlik ve bütünlük günü olduğuna işaret eden Köksoy, bugün daha çok kenetlenileceğini söyledi.

Grup daha sonra dağıldı.

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşlarından teröre tepki

Adıyaman'da, yüzün üzerinde sivil toplum kuruluşunun temsilcisi terör olaylarına tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi.

Adıyaman İmam Hatip Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Abubekir Turmaz, grup adına yaptığı açıklamada, küresel terör odakları ve yerli iş birlikçilerinin, Ankara, Diyarbakır, Cizre, Halep, Azez ve Türkmendağı'nda masum halka yönelik gerçekleştirdikleri insanlık dışı saldırıları kınadı.

Milletin, her türlü etnik zenginliğiyle küresel terör odakları ve onların yerli iş birlikçilerine asla boyun eğmeyeceğini vurgulayan Turmaz, ülkeyi ve bütün İslam diyarını terörle yeniden dizayn etmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Acıların yürekleri yaktığını dile getiren Turmaz, şöyle konuştu:

"Masum insanlarımız, çocuklarımız hayatını kaybediyor. Şehirlerimiz bombalanıyor, hastanelerimize, okullarımıza saldırılar düzenleniyor. İhanete uğruyoruz. Ancak şu iyi bilinsin ki ne Haçlı seferleri, ne Moğol saldırıları, ne emperyalist saldırılar, ne de onların sömürgeleştirilmiş yerli iş birlikçileri, binlerce yıllık tarihi yürüyüşümüze son veremeyeceklerdir."

Turmaz, bu toprakların asli unsurları olarak zalimlerin ve zulmün galip gelmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yaraların yeniden sarılacağını belirten Turmaz, "Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Sabırla ve merhametle insanlık yürüyüşümüze devam edeceğiz ve siz kaybedeceksiniz. Yerli uşaklarınız kaybedecek ve bu topraklara bahar yeniden gelecek" dedi.

Sivil toplum kuruluşu üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırıları Protesto Edildi - Ardahan/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement