Terzi Fikri'nin Oğlu 12 Eylül Davasına Müdahil Oldu - Son Dakika
Yerel

Terzi Fikri'nin Oğlu 12 Eylül Davasına Müdahil Oldu

Eski Fatsa Belediye Başkanı Terzi Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez'in, halen görülmekte olan 12 Eylül davasına müdahil olma talebi mahkemece kabul edildi.

07.04.2012 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Fatsa Belediye Başkanı Terzi Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez'in, halen görülmekte olan 12 Eylül davasına müdahil olma talebi mahkemece kabul edildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye'de solun simge isimlerinden olan ve 12 Eylül öncesi Ordu'nun Fatsa ilçesini 'halk komiteleri' ile yönettiği için 'kurtarılmış bölge' olarak anılmasına neden olan, zamanın Başbakanı Süleyman Demirel'in " Çorum'u bırakın, Fatsa'ya bakın" dediği Fatsa'nın eski Belediye Başkanı Terzi Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez, halen görülmekte olan 12 Eylül davasına müdahil oldu.

14 Ekim 1979 tarihinde bağımsız Fatsa Belediye Başkanı seçildikten sonra 11 Temmuz 1980 günü ilçeye düzenlenen 'Nokta Operasyonu'nda gözaltına alınan ve 4 Mayıs 1985 günü cezaevinde hayatını kaybeden Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez, 12 Eylül davasına bakan Ankara 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne babası Fikri Sönmez için 'işkence ve kötü muamele' sebebiyle Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından müdahil olma talebini iletti. Mahkeme, bu teklifi kabul edince Naci Sönmez, müdahillik için gerekli olan tüm belgeleri mahkemeye teslim etti.

Naci Sönmez yaptığı açıklamada, bu davanın 12 Eylül rejiminin tasfiyesi için ilk adım olarak gördüğünü belirtti. Sönmez, "Bu dava 12 Eylül dahil diğer tüm darbelerle yüzleşmek için fırsattır. İstiyoruz ki, 12 Eylül'den zarar gören hiç kimsenin ahı yerde kalmasın. Bu davayı ayrıca, yeni ve demokratik bir anayasa ile paralel görüyorum" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terzi Fikri'nin Oğlu 12 Eylül Davasına Müdahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement