Tfmd, Basın Şehitleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir Adına Özel Ödül Koydu - Son Dakika
Güncel

Tfmd, Basın Şehitleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir Adına Özel Ödül Koydu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 26 yıldır aralıksız olarak sürdürülen 'Vakıfbank- TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması' başvuruları başladı.

02.12.2011 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 26 yıldır aralıksız olarak sürdürülen 'Vakıfbank- TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması' başvuruları başladı. Türkiye'de haber fotoğraflarının değerlendirildiği tek organizasyon olma özelliğini taşıyan yarışmada bu yıl, Van'daki depremde enkaz altında yaşamını yitiren DHA muhaberleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir adına da özel ödül verilecek.

Basın sektöründe, zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmeyi hedefleyen 'Vakıfbank- TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması' haber fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı ve basın fotoğrafçılarını desteklemeyi amaçlıyor. Yarışmanın ardından fotoğrafların sergilenmesi sayesinde de basın fotoğrafçılığına ve foto muhabirliğine olan ilgiyi yüksek tutuluyor. Bu arada Yarışmada ödül alan eserler ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, 1988 yılından bu yana yayınlanan ve artık koleksiyon değeri taşıyan 'Yılın Basın Fotoğrafları' katalogu ile de kaynak bir yayına dönüşüyor.

Tüm basın çalışanlarına açık olan yarışmaya 2011 yılı içerisinde çekilmiş fotoğraflarla katılınabilecek. Haber, Serbest, Spor, Foto Röportaj, Çevre ve Siyaset kategorilerinde gerçekleştirilen 'Vakıfbank- TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda her kategoride ilk üçe giren fotoğraflar ödüllendiriliyor. Büyük ödül 'Yılın Basın Fotoğrafı' ise yarışmaya katılan tüm fotoğraflar arasından seçiliyor. Yarışmada ayrıca Rafet Hüner Özel Ödülü, Mustafa Pekcan Özel ödülü ve Vakıfbank Özel ödülü de veriliyor.

YILMAZ VE EMİR ADINA ÖZEL ÖDÜL

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yönetim kurulu aldığı kararla Van'da depremde şehit olan gazetecilerin isimlerini yaşatmak adına bu yıl özel ödüller arasına 'Sebahattin Yılmaz- Cem Emir Basın Şehitleri Özel Ödülü' eklenmesine de karar verdi. Özel ödüller de yarışmaya katılan tüm fotoğraflar arasından jüri tarafından seçilecek.

SON BAŞVURU 20 OCAK

Son başvuru tarihi 20 Ocak 2012 olan yarışmanın ödülleri Şubat ayında açıklanacak, ödül töreninin ise Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yarışmanın jürisinde ise Vakıfbank Kurumsal İlişkiler Daire Başkanı Aslıhan Ahıskal, İz TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Aral, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Gürsel Eser, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Burhan Özbilici, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Koray Peközkay, Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Yurttaş Tümer, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel bulunuyor. Geçen yıl bin 632 kare fotoğrafın katıldığı yarışmada Habertürk Gazetesi'nden Şefik Dinç, Mavi Marmara baskınında çektiği fotoğrafla 'Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü'nü almıştı.

DHA(MV/COŞ) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tfmd, Basın Şehitleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir Adına Özel Ödül Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement