The Elders Heyeti, Moskova'da - Son Dakika
Güncel

The Elders Heyeti, Moskova'da

Eski dünya liderlerinin yer aldığı ve "küresel ihtiyar heyeti" olarak adlandırılan "The Elders" üyeleri, çeşitli temaslar için geldikleri Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

29.04.2015 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski dünya liderlerinin yer aldığı ve "küresel ihtiyar heyeti" olarak adlandırılan "The Elders" üyeleri, çeşitli temaslar için geldikleri Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın başkanlığındaki heyetle bir araya geldi. Görüşmede "The Elders"den eski ABD Başkanı Jimmy Carter, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, eski Meksika Devlet Başkanı Ernesto Zedillo, eski Norveç Başbakanı Gro Harlem Brundtland ve eski BM Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi de yer aldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov'un da hazır bulunduğu toplantıda ortadoğuda yaşanan gelişmeler, terörizmle mücadele ve BM'de reform yapılması konuları görüşüldü.

Putin, "The Elders" heyetini dünya gündemindeki konuları müzakere etmek ve tavsiyelerini dinlemek için davet ettiğini söyleyerek, "Siz aktif siyaseti bıraktıktan sonra dünya kolay olmadı. Bunun sizin mirasınızdan kaynaklandığını söylemiyorum. Fakat dünya gerçekten çok zor. Bir çok farklılık ve çatışmalar var. Kilit konularda sizin görüşlerinizi dinlemek benim için hoş ve faydalı olacaktır" dedi.

The Elders-Gorbaçov görüşmesi

"The Elders" heyeti, Moskova temasları kapsamında Sovyetler Birliği'nin sonuncu Genel Sekreteri Mihail Gorbaçov'la da bir araya geldi. Gorbaçov Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Gorbaçov Ukrayna'da yaşanan çatışmaların nedeniyle ilgili görüşlerini heyetle paylaştı. Görüşmedeki herkesin, en önemli konunun Ukrayna'daki tarafların Minsk'te elde edilen anlaşmaya tam olarak uyması gerektiğinde mutabık kaldığı belirtilen açıklamada Gorbaçov'un, ABD ve Rusya başkanlarına sorunları konuşmak için bir araya gelme yönünde çağrı yaptığı hatırlatıldı.

The Elders, 2007'de Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela tarafından dünya kamuoyunca tanınmış kişileri bir araya getirerek kurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel The Elders Heyeti, Moskova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement