TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri - Son Dakika
Güncel

TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri

TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri

İç Denetim Farkındalık Ödülleri'nde beş kategoride 15 ödül verildi.

30.05.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİDE Özel Ödülleri TAV Havalimanları, Atilla Gökçe ve Erdal Batmaz'ın oldu…

TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve iç denetim mesleğinin faaliyetlerini mükemmelliğe taşımayı hedefleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) 29 Mayıs Salı günü Sabancı Müzesi MüzedeChanga'da düzenlendiği tören ile TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri'ni dağıttı.

Beş farklı kategoride 15 ödül sahiplerini buldu

TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Aykaç İğdelipınar ödül töreninde yaptığı konuşmada, mayıs ayını tüm dünyadaki iç denetçiler ile birlikte "İç Denetim Farkındalık Ayı" olarak çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Türkiye'de ve dünyada risk yönetimi, kurumların faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği, finansal bilgilerin güvenilirliği ve yasalara uygunluğun sağlanmasına ilişkin hedeflerin önem kazandığını söyleyen İğdelipınar, bu hedeflere ulaşmada iç denetimin rolünün giderek artığını vurguladı.

İç denetçilere daha çok iş düşecek

Türkiye'de kamu sektörünü düzenleyen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim Kanunu'nun ve Türk Ticaret Kanunu ve bununla birlikte hayata geçmesi beklenen Kurumsal Yönetim Sistemine geçişte, iç denetim uygulamaları ve iç denetçilerin önemli rol üstleneceklerini belirtti.

Türkiye'de iç denetimin öneminin her geçen gün arttığını belirten Özlem Aykaç İğdelipınar sözlerine söyle devam etti; 1995 yılında kurulan ve 16 yılı geride bırakan TİDE bugün 1300'ü geçen üye sayısı ile iç denetim mesleğinin Türkiye'deki tek referans kaynağı ve adresidir. TİDE olarak Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşması, mesleğimizin mükemmelliğe taşınması ve mesleğimizle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla farklı eğitimler ve etkinlikler düzenliyoruz. İç denetim mesleğinin gelişimine katkıda bulunan, bu alanda yatırım yapan kurumları, akademisyenleri, iç denetçileri desteklemek amacıyla İç Denetim Farkındalık Ödülleri'ni veriyoruz. Önemi ve değeri her geçen gün artan iç denetim ile ilgili başarılı uygulamaları görmek bizleri gururlandırıyor.

ABD- Sermaye Piyasası Kurulu Danışmanı Urton Anderson'da geceye katıldı

University of Texas at Austin'da öğretim üyesi olarak görev yapan, American Accounting Association geçmiş dönem başkanı ve US-Securities and Exchange Commission (ABD-Sermaye Piyasası Kurulu) US-SEC'de danışmanlık görevini yürütmekte olan Profesör Urton Anderson'da geceye katılan isimler arasında yer aldı. Araştırma alanı içinde Denetim, Kontrol Sistemleri, Risk Yönetimi, Etik ve Kurumsal Yönetişim gibi konular bulunan Prof. Anderson "Updates in Global Economy and Innovation in Auditing" Global Ekonomideki Yenilikler ve Denetim Alanında İnovasyon başlıklı bir konuşma yaptı.

Ödül Alan Kurumlar

Ödül töreninde, TİDE Özel Ödülü, İç Denetim Kalite Güvence Belgesi Alan Kuruluşlar, TİDE Akademi'den En Fazla Eğitim Alan Kuruluşlar, TİDE Akademi'ye En Fazla Gönüllü Eğitim Veren, TİDE'de Üye Sayısını En Fazla Artıran Kuruluş kategorilerinde toplam 15 ödül sahiplerine verildi.

İlk kez verilen özel ödüllerin sahipleri TAV Havalimanları, Atilla Gökçe ve Erdal Batmaz oldu

TİDE tarafından 2011 yılında "Futbolda Kurumsal Yönetim ve Denetim" başlığı altında gerçekleştirilen çalışmalara verdiği destek ve Türkiye'deki uygulamaların iyileştirilmesi konularına yaptıkları katkılar nedeniyle spor yazarı Atilla Gökçe ve Şekerbank Murahhas Aza'sı Erdal Batmaz'a TİDE İç Denetim Farkındalık Özel Ödülü verildi.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu farkındalık ayı kapsamında gerçekleştirdiği şirket içi çalışmaları nedeniyle TAV Havalimanları Holding'i de Jüri Özel ödülüne layık gördü.

TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülü'nü TİDE'de Üye Sayısını En Fazla Artıran Kuruluş kategorisinde ödül alanlar; Yıldız Holding, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Pricewaterhousecoopers, Türkiye Garanti Bankası oldu.

İç Denetim Kalite Güvence Belgesi Alan Kuruluşlar kategorisinde ödül alan kuruluşlar içerisinde Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Aras Holding ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yer aldı.

TİDE Akademi'den En Fazla Eğitim Alan Kurumlar kategorisinde Yapı ve Kredi Bankası, Kaynak Holding, Anadolubank TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülü'nü kazandılar.

Arzu Meral Safsoy ise TİDE Akademi'ye En Fazla Gönüllü Eğitim veren isim olarak ödül kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement