Tika ile Özbekistan'daki Mikrokreditbank Atb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Genel

Tika ile Özbekistan'daki Mikrokreditbank Atb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TİKA ile Özbekistan'daki Mikrokreditbank ATB arasında işbirliği protokolü imzalandı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam: "Karşılıklı çalışmalar çerçevesinde özellikle küçük ve ortak ölçekli sanayinin, işletmelerin geliştirilmesine dönük Özbekistan'la Türkiye arasında tecrübe paylaşım faaliyetlerine...

06.12.2017 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİKA ile Özbekistan'daki Mikrokreditbank ATB arasında işbirliği protokolü imzalandı

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam: "Karşılıklı çalışmalar çerçevesinde özellikle küçük ve ortak ölçekli sanayinin, işletmelerin geliştirilmesine dönük Özbekistan'la Türkiye arasında tecrübe paylaşım faaliyetlerine katkı vereceğiz"

"Hem Türkiye'nin hem Özbekistan'ın karşılıklı olarak birbirini ekonomik ticari katma değer üretmesine yönelik güzel bir faaliyet olacaktır diye düşünüyorum"

ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam, Özbekistan'da faaliyet gösteren Mikrokreditbank ATB ile işbirliği protokolüne ilişkin, "Karşılıklı çalışmalar çerçevesinde özellikle küçük ve ortak ölçekli sanayinin, işletmelerin geliştirilmesine dönük Özbekistan'la Türkiye arasında tecrübe paylaşım faaliyetlerine katkı vereceğiz" dedi.

TİKA ile Özbekistan'da faaliyet gösteren Mikrokreditbank ATB arasında TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Mikrokreditbank Anonim Ticaret Bankası Başkanı Ğanişer Mamatkulov'un katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı. TİKA'daki imza töreninde yaptığı konuşmada Çam, "İnşallah karşılıklı çalışmalar çerçevesinde özellikle küçük ve ortak ölçekli sanayinin, işletmelerin geliştirilmesine dönük Özbekistan'la Türkiye arasında tecrübe paylaşım faaliyetlerine katkı vereceğiz" diye konuştu.

Özbekistan'ın İslam tarihinin ve Türk tarihinin en önemli merkezi olduğunu vurgulayan Çam, İpek Yolunun, ticaret yollarının en önemli merkezi olduğunu ifade etti.

Çam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyaya ticareti, üretimi, el sanatlarını, kültürü, felsefeyi, büyük medeniyetin mesajlarını veren çok kıymetli ortak tarihimizin en önemli temel taşları. Bu açıdan ata topraklarımıza ve ait olduğumuz o değerlere katkı vermenin gururu yaşıyoruz TİKA olarak. Özellikle her iki Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu ortaklaşa toplantılar gerek Özbekistan'da gerekse Türkiye'de yapmış olduğu toplantılar neticesinde her iki kardeş ülkenin karşılıklı olarak birbirleriyle artarak devam eden faaliyetleri büyük sevindirici ve gurur verici bir durumda. Bunun yansımaları da kurumlarımıza çeşitli vesilelerle oluyor. TİKA olarak biz 1994'ten beri Özbekistan'da pek çok alanda güzel projeler yapmış bulunmaktayız. Artarak devam eden bu çalışmalarımız inşallah bundan sonra da devam edecek."

Küçük ve orta ölçekli firmaların gelişimine dönük iş faaliyetlerinin artmasına dönük Mamatkulov'un bir dizi temasları olacağını bildiren Çam, KOSGEB, Ostim Organize Sanayi Bölgesi gibi çeşitli organize bölgelerini, bankaları ziyaret edeceğini kaydetti.

Çam, daha sonra da Türkiye'deki kurumların Özbekistan'a ziyaretleri olacağını belirterek, "Hem Türkiye'nin hem Özbekistan'ın karşılıklı olarak birbirini ekonomik ticari katma değer üretmesine yönelik güzel bir faaliyet olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah devlet büyüklerimizin yapmış olduğu çalışmaların yansıması olarak bu faaliyetlerde her iki ülkenin ekonomisine katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Mikrokreditbank ATB Başkanı Mamatkulov ise işbirliğinin Özbekistan ve Türkiye'nin gelecek ilişkilerine katkı vereceğini ifade etti.

Özbekistan'da küçük ve orta ölçekli girişimcilere destek olmak amacıyla 2006 yılında kurulan Mikrokreditbank Anonim Ticaret Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan heyet Turkiye'nin bilgi birikiminin ve kapasitesinin yerinde incelenerek Özbekistan'a aktarılması ve işbirliği imkanlarının araştırılması amacıyla Türkiye'de çeşitli ziyaretler yapacak.

Küçük ve orta ölçekli girişimciliğin geliştirilmesi, aile işletmeleri, çiftçilere tarımsal kalkınma ve uretim desteği ile zanaatkarlığın geliştirilmesine yönelik mali destek temini, ulkenin az gelişmiş bölgelerinde kadın girişimciliğinin desteklenmesi, meslek koleji mezunlarıyla işsiz gençlere yeni istihdam kapasitesi oluşturmak amacıyla kredi desteği sağlanması konuları "Mikrokreditbank"ATB'nin başlıca faaliyet alanlarını oluşturuyor.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'inTurkiye ziyareti sonrasında önem kazanan Turkiye'nin ekonomik alandaki tecrubesinin Özbekistan'a aktarılması düşüncesi TİKA'nın koordinasyonu ve desteğiyle hayata geçirilmiş olacak.

Tika ile Özbekistan\'daki Mikrokreditbank Atb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tika ile Özbekistan'daki Mikrokreditbank Atb Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement