TOBB Eski Genel Sekreteri Tokat'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

TOBB Eski Genel Sekreteri Tokat'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski Genel Sekreteri ve Başkanlık Başdanışmanı Şefik Tokat'ın cenazesi toprağa verildi.

26.06.2011 15:40

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski Genel Sekreteri ve Başkanlık Başdanışmanı Şefik Tokat'ın cenazesi toprağa verildi.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, iki gün önce vefat eden Şefik Tokat için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Tokat'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli il ve ilçelerinden gelen oda ve borsa başkanları ile bazı bürokratlar katıldı.

Hisarcıklıoğlu, Tokat'ın TOBB camiası içerisinde önemli hizmetlere imza attığını belirterek, "Sayın Şefik Tokat'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet tüm yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Tokat'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

1941 yılında Van'da dünyaya gelen Şefik Tokat, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mali İhtisas Bölümü'nü bitirdikten sonra Köyişleri Bakanlığı Van YSE Müdürlüğü, 9. Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığı, İstatistik Genel Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünde çeşitli görevlerde bulundu.

Şefik Tokat sırasıyla, Sanayi Bakanlığı müfettiş muavinliği, müfettişlik, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müşavirliği, T. Kim-San Kur. Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve TAKSAN A. Ş Genel Müdürlüğü yaptı.

1992-2002 yılları arasında TOBB Genel Sekreterliği yapan Şefik Tokat, 2002-2006 yılları arasında ise TOBB Başkanlık Başdanışmanlığı görevini üstlendi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Eski Genel Sekreteri Tokat'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement