Tokat'ta Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Darbe Girişimine Tepkiler

Tokat\'ta Darbe Girişimine Tepkiler

Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İşbilir, darbecilerin biran önce cezalandırılması için gereken her türlü adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

20.07.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İşbilir, darbecilerin biran önce cezalandırılması için gereken her türlü adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Tokat Belediye binası önünde "Darbeye Hayır" başlığında düzenlenen basın açıklamasına belediye çalışanları destek verdi. Basın açıklaması yapan Bem-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Kadir İşbilir, darbe girişiminde bulunanların hedeflerinin, Türkiye'yi, Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir olduğunu ileri sürdü. Kahraman asil milletin kalleş darbeyi/darbeciyi ezip geçmiş olduğunu ifade eden İşbilir, "Bütün bunların karşısında, milli iradeyi sahiplenen toplumun bütün kesimlerinden insanımız yaşlı-genç, kadın-çocuk demeden sokaklara dökülmüş, havalimanları, askeri birliklerin önünde ve kritik yerlere toplanmıştır. Tankların üzerindeki askerleri ikna etmeye çalışmış, yaptıkları hatadan dönmeleri için nasihat etmiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış, vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş, işgallere son vermiştir. Bütün dünyanın gözleri önünde menfur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağının dersini vermiş ve tarihe geçmiştir. Gerektiğinde bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak, Türkiye'mizin bekası yolunda her türlü fedakarlığı göze aldığını göstermiştir Artık bütün dünya tekrar öğrendi ki; Cenab-ı Allah'ın izniyle milletimizi iradesi dışında dizayn etmeye imkan yoktur. Bu yolda yapılacak bütün komplolar boşa çıkmıştır ve çıkacaktır. İşbirlikçiler deşifre olmuş/olacak ve etkisiz kalacaktır" dedi.

Darbecilerin biran önce cezalandırılması için gereken her türlü adımların atılmasını acil olarak beklediklerini ifade eden İşbilir, "Bu süreçte Türkiyemizi karıştırmak isteyen üst aklın çeşitli spekülasyonlara, sosyal medya üzerinden yapacağı provokasyonlarına, manipülasyonlarına karşı duyarlı olunması, Milletimizi karşı karşıya getirmeye çalışan bu tür hile ve oyunlarına karşı sağduyulu hareket ederek, bu tuzakları boşa çıkarmaya davet ediyoruz. Bizim tek vatanımız, Ümmetin son kalesi Türkiye'dir" diye konuştu.

Bem-Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklamasının eş zamanlı olarak İl Özel İdaresi'nde, Niksar Belediyesi'nde, Erbaa Belediyesi'nde, Turhal Belediyesi'nde ve Pazar Belediyesi'nde yapıldığı bildirildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement